Topkok Julius Jaspers naar BBQ-wedstrijd in Dongen-Vaart

Foto: Flickr

Evenals vorig jaar komt het team de Zwarte Hand uit Bussum naar de derde BBQ contest in Dongen-Vaart. Van dit team maakt topkok Julius Jaspers deel uit (zie foto). Vorig jaar was Julius ook al in actie te zien bij de BBQ-wedstrijd in Dongen-Vaart.  Deze wedstrijd zal plaatsvinden op zaterdag 9 september en zondag 10 september 2017.

Het maximaal aantal teams dat kan deelnemen was 36. Al ruim voordat de BBQ contest wordt gehouden is deze limiet  bereikt. Teams uit Nederland, België, Duitsland, Denemarken en Groot Brittannië hebben ingeschreven. Het belooft wederom een prachtige BBQ festijn te worden. Pikant detail is wel dat het team van Julius Jaspers het eerste team was dat zich inschreef. Op zaterdag staat het Europees Kampioenschap Whole Hog (heel varken) op het programma. Op zondag de BBQ-wedstrijd. De wedstrijd is goedgekeurd door de Kansas City Barbecue Society (KCBS).

Top-tv-kok Julius Jaspers in actie tijdens de wedstrijd van vorig jaar

De teams bereiden 4 vlees categorieën om zich te kwalificeren voor het kampioenschap: Kip, Ribben, Pork en Brisket. Naast de BBQ wedstrijd zijn er nog tal van andere activiteiten, waaronder een markt. Op zaterdag begint het om 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag om 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur. Er is gelegenheid tot proeven tegen een kleine vergoeding. Op zondag is er bovendien Live-muziek wat verzorgd wordt door de coverband Impact. Vorig jaar was het al erg gezellig en behoorlijk druk. Omdat er nu reeds 36 teams hebben ingeschreven, verwacht de organisatie het dit jaar nog drukker. Hier zal overigens ook rekening mee worden gehouden, zodat het ook voor iedereen gezellig blijft. Zorg dat je er bij bent! Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Astrid of Christiaan Lodewijks van de Vaartse Hoeve (telefoonnummer: 0162-312082).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen