VV Dongen bekert verder na 5-2 overwinning op DOVO

VV Dongen is er zaterdagmiddag in geslaagd de tweede kwalificatieronde te bereiken van de landelijke KNVB beker. Dongen versloeg het Veenendaalse DOVO met maar liefst 5-2 en mag aanstaande woensdag in Utrecht tegen Hercules proberen zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi waarin men kan loten tegen een betaald voetbalclub.

Een fel spelend Dongen kwam al na 8 minuten door Luuk Hultermans op voorsprong tegen de ploeg uit Veenendaal die afgelopen seizoen promoveerde naar de derde divisie zaterdag. Een kwartier later maakte de nieuwe aanwinst Moustafa Mahammad, afkomstig van Baronie, er 2-0 van  Even leek DOVO terug te komen dankzij een doelpunt van Joshua Patrick, maar Daan Poelmans bepaalde de ruststand in de 37e minuut op 3-1.

DOVO trainer Gert Kruijs probeerde met twee wissels na de rust de wedstrijd te kantelen maar het was na 7 minuten in de tweede helft weer Moustafa Mohammad die er met een prachtige lob over de DOVO keeper 4-1 van maakte. Amper twee minuten laten zorgde Quincy Arends nog voor een beetje hoop in de DOVO gelederen door de 4-2 aan te tekenen maar in de 79e minuut maakte Remon Koenen aan die illusie definiteif een einde.

Dankzij dit prima resultaat mag Dongen aanstaande woensdag in Utrecht tegen Hercules gaan proberen zich net zoals vorig seizoen te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Toen lootten de Kanaries tegen Go Ahead Eagles dat uiteindelijk met moeite onze lokale trots wist te verslaan.

8′ Luuk Hultermans [1-0]
22′ Moustafa Mohammad [2-0]
30′ Joshua Patrick [2-1]
37′ Daan Poelmans [3-1]
52′ Moustafa Mohammad [4-1]
54′ Quincy Arends [4-2]
79′ Remon Koenen [5-2]