100-jarige Harrie Schuurkes geniet van belangstelling

Foto: Piet Eelants

Harrie Schuurkes is volgens onze informatie met zijn honderd lentes de oudste inwoner van ons dorp. En zijn 100ste verjaardag kon natuurlijk niet zomaar voorbij gaan!

Houtbewerker van 100 jaar

Meneer Schuurkes was in zijn werkzaam leven behalve een goede amateurfotograaf ook een vakkundig houtbewerker. Harrie heeft de leeftijd van ‘de sterksten’ bereikt. Hij begon na de oorlog met een fabriek waar hij onder andere houten speelgoed maakte en houten zolen. Ook vervaardigde hij ander houten gebruiksvoorwerpen. Daar was veel vraag naar in die tijd. Het bedrijf is later in de tijd verhuisd van de st. Josephstraat naar de Oude Baan 5 waar hij ook een aantal werknemers in dienst had.

Groot feest voor de eeuwling

Samen met zijn kinderen, klein – en achterkleinkinderen, familie ,vrienden en buurtgenoten vierde hij zondagmiddag zijn honderdste verjaardag .Ook locoburgemeester Bea van Beers feliciteerde vandaag de heer H.J. Schuurkens met zijn 100ste verjaardag tijdens een feestelijke receptie in De Gouden Leeuw. De gebruikelijke heerlijke taart was er al eerder. Er was veel belangstelling voor deze mijlpaal. De heer Schuurkes genoot duidelijk zichtbaar van alle aandacht.

verslag en foto’s: Piet Eelants

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen