Brabantse Kampioenschappen outdoor voor paarden en pony’s in Klein-Dongen-Vaart

Aan de rand van Dongen-Vaart is het dit weekend een drukte vanjewelste. Dit jaar worden de Brabantse Kampioenschappen outdoor voor paarden en pony’s gehouden op de terreinen van Gerard Huijben en Adriaan Kimenai aan de Vogelenzangweg.

Flinke voorbereidingen

Vorige week zijn de vele onmisbare vrijwilligers al van start gegaan met het opbouwen van de tenten en het plaatsen van de attributen. Zaterdag werden de eerste wedstrijden georganiseerd met de pony’s en vandaag komen de paarden met berijders in actie.

50-jarig jubileum

PSV De Edele Hoefjes is dit jaar uitgenodigd om dit paardenevenement, deze Brabantse Kampioenschappen , onder auspiciën van de KNHS, te organiseren. Het 50-jarig bestaan van de club krijgt hiermee een enorme boost. Het beschikbare terrein is ongeveer 20 hectaren groot. In dit weekend verwacht de vereniging op zaterdag 800 pony – ruiters en op zondag een nog groter aantal ruiters te paard. Het aantal bezoekers wordt geschat op 5000. Ook voor bezoekers is er veel te zien en te beleven.

Volop amusement 

Naast het zien van de wedstrijden is ook voor entertainment gezorgd en er is een strodorp. Zolang de voorraad zonnebloemen dit toe laat, krijgt de bezoeker er eentje in pot mee naar huis en Annelies Boudewijns van de Bouwberg komt tijdens de Brabantse Kampioenschappen 2017 een ganzenparade geven samen met haar pony’s. Dit spektakel was al te bewonderen op zaterdag; ook zondag op verschillende tijdstippen.

Tot 17.30 uur

De uitslagen van zowel de zaterdag – als de zondagwedstrijden leest u later in de week terug op dongen.nieuws.nl. Tot 17.30 uur is er vandaag nog van alles te zien en te beleven aan de Vogelenzangweg. Er is uiteraard ook belangstelling van het gemeentebestuur. Naast diverse gemeenteraadsleden zullen leden van het college aanwezig zijn. Zaterdag waren burgemeester Marina Starmans en wethouder Piet Panis aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen