Politie waarschuwt voor inbraakgolf

Foto: Flickr

De afgelopen veertien dagen zijn er in het teamgebied van het politieteam Langstraat elf inbraken gepleegd. Dat valt op en vraagt om maatregelen.

Een politieagent is alert en let op de omgeving tijdens de surveillance. Maar we staan niet op iedere hoek van de straat. En we weten niet wat ‘normaal’ is in een straat en wat opvallend is. Daarom vraagt de politie de hulp van de bewoners in het team gebied, via politie.nl, via social media en via bannering.

Inbraken

Er is de afgelopen twee weken drie keer ingebroken in Kaatsheuvel (15, 16 en 17 juli in de Hilsestraat, de Zuidhollandsedijk en Vossenbergselaan), twee keer in Dongen (13 en 14 juli in de Julianastraat en het Jagersveld), twee keer in Waalwijk (7 juli in de Mr. Luybenstraat en de Floris V-laan), één keer in Gilze (9 juli aan het Weilenseind) en drie keer in Waspik (9 juli in de Thomas Zijlmanstraat, de Schotse Hooglanderstraat end e Schoutstraat). Veel van die inbraken zijn ‘s-nachts gepleegd. De meest gebruikte methode is het aan de achterzijde van de woning openbreken van een deur of een raam. In een enkel geval is de voor deur open gebroken.

Opvallend gedrag

De politie is een onderzoek gestart naar deze inbraken golf. Ze roepen de hulp in van burgers om te proberen deze inbraken op te lossen. Het is goed mogelijk dat het om dezelfde daders gaat maar er kan ook sprake zijn van toeval en dat verschillende inbrekers op pad zijn geweest.

Wat wil de politie weten?

Wie heeft er in de periode tussen 7 juli en 17 juli opvallende zaken gezien. Dat kunnen zijn vreemde auto’s in een straat of vreemde mensen rondom een woning. Heeft iemand toevallig een kenteken genoteerd. Of zijn er camerabeelden opgenomen. Alle informatie is welkom.

Preventie

Wees zelf ook bewust voor de signalen die kunnen wijzen op een woning inbraak. Het is van belang bij opvallende gedrag in de straat de politie te bellen. Noteer kentekens, onthoudt signalementen en bel direct 112. Als u later informatie wilt delen kan dat via:
– via e-mail [email protected]
– via de banner onder dit bericht,
– via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
– via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
– anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen