Wethouder bij 25 jarig jubileum Europlus West 1

Foto: Piet Eelants

Vandaag werd in Europlus aan de Dunatstraat gevierd dat precies 25 jaar geleden deze buurtontspanningsruimte voor wijkbewoners van West 1 geopend werd.

Volle zaal

Een teken dat deze ruimte goed gebruikt wordt is wel een volle zaal op deze warme julidag. Op tafel; koekjes, koffie en nootjes en rondom gezellige mensen die dit heugelijke zilveren jubileum graag wilden meevieren. Voorzitter en beheerder Wim Ernest was in zijn nopjes vandaag. Zoveel belangstelling en bovendien een bezoek van wethouder Piet Panis als teken van belangstelling van het college.

Vrijwilligers

Wethouder Panis prees vooral de 18 vrijwilligers die Europlus draaiende houden. Hij overhandigde namens de gemeente een enveloppe met inhoud en een drietal cadeautjes die de sfeer in de ruime ruimte nog meer zullen verhogen.

Erg tevreden

Europlus is in de 25 jaar van haar bestaan een soort van ouderwets buurthuis gebleven met ups en downs, maar altijd gedragen en gerund door vrijwilligers die er het beste van wilden maken. De wijkraad die verantwoordelijk is voor de ruimte hoeft enkel over de schouders mee te kijken en is erg tevreden over de manier waarop de gezellige ruimte wordt beheert en gebruikt. 

verslaggever: Piet Eelants

Reacties