KICKSTRT Dongen gaat van strt

Foto:

Door het nieuwe projectbord te onthullen gaf wethouder Bea van Beers, als portefeuillehouder woon- en jongerenbeleid, dinsdag eind middag het startsein voor de inschrijving van het project KICKSTRT. Deze 16 éénpersoons koopappartementen gaan gebouwd worden in het oude en markante pand op de hoek st. Josephstraat Jan Mertenslaan.

Het pand is in 2016 door de gemeente verkocht aan de locale projectontwikkelaar Publieke Werken. Het college was enthousiast geworden over het bijzondere idee dat de twee ontwikkelaars Rolf Vullings en Eric van den Bosch hadden, voor dit karaktervolle gebouw dat al jaren leeg en te koop stond. Het idee was om de, in de jaren 80 door de wooncorporatie gebouwde, éénpersoons appartementen zodanig te verbouwen dat ze geschikt zijn voor de huidige kopersmarkt. Niet uitsluitend met een likje verf en een nieuw keukenblokje, maar met een hedendaagse conceptmatige aanpak. Niet in de verhuur, maar juist in eigendom bij kopers, om het woonconcept beter te waarborgen.

Het project met de naam ‘KICKSTRT Tiny Apartments’ is bedoeld voor kopers die voor het eerst een stap zetten naar zelfstandigheid. Het woonconcept is een locale uiting van de internationale beweging Tiny Houses en geeft invulling aan de uitgangspunten Wonen | Leven | Delen. De koopappartementen zelf -met eigen parkeerplaats- zijn compleet afgewerkt met een eigen keuken en badkamer. Ze zijn daarmee ideaal geschikt voor de bewoning van éénpersoons huishoudens. De meerwaarde zit hem in de algemene voorzieningen die voor alle bewoners beschikbaar zijn, zoals een grote en zonnige stadstuin, een fietsenstalling, een eigen wasserette, stofzuigers en een compleet ingerichte woonkeuken waar natuurlijk de inbouw-friteuze niet in ontbreekt.

De 16 Tiny Apartments hebben elk een eigen identiteit en meten van 23 m2 tot aan 42 m2. Doordat de koopsommen variëren van € 74.000,- tot € 120.000,- vrij op naam, gaan ze erg betaalbaar worden met een woonlast (hypotheek en servicekosten) vanaf ca. € 300,- tot € 490,- per maand.

De inschrijving start via de website op 23 juni 2017 om 00:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen