Opera!, een magische avond in de Oude Kerk

Foto:

Zaterdagavond 15 juni werkte werkelijk alles mee: het heerlijke weer, de sfeervolle Oude Kerk en een groot en aandachtig publiek: de zaal was volledig uitverkocht. Hans van der Prijt vertelde het verhaal ‘de Binocle’ van Louis Couperus en verbond zo muzikale fragmenten uit verschillende opera’s.

Voor de pauze speelde de Blazerscompagnie Dongen delen uit Othello van de componist Alfred Reed en zong Kamerkoor Zuid fragmenten uit de opera’s Parsifal van Richard Wagner, Samson et Dalila van Camille Saint Saens en Dialogues des Carmélites van Francis Poulenc. Het koor werd daarbij begeleid door Frans Bullens.  Net voor de pauze speelden de trombones, trompetten en hoorns van de Blazerscompagnie mee bij het Pilgerchor en Finale uit de opera Tanhausser, eveneens van Wagner.

De pauze en het tweede deel van het concert vonden plaats in de ruïne, door Lisette Goos van Goos Evenementen omgetoverd tot een heus Italiaans dorpsplein. Bekende fragmenten zoals Verdi’s Slavenkoor uit Nabuco en het Zigeunerkoor uit Il Trovatore, werden gevolgd door het Humming Chorus uit Madam Butterfly van Giacomo Puccini. Na een instrumentaal intermezzo (de Huntingtower Balad voor Band van de componist Ottorio Respighi) volgden de onbetwiste hoogtepunten van de avond: het macabere slot van het verhaal viel samen met de indrukwekkende Finale uit Dialogues des Carmélites. Met het feestelijke Diecimila Anni uit de opera Tourandot van Puccini werd het concert afgesloten.

Kees Broeders 发布于 2017年6月17日

Mark Snijders dankte namens beide gezelschappen publiek, sponsoren en hulpkrachten. Beide sopraansolisten (Kamerkoor Zuid zangeressen Cris Canseco en Marieke de Vetter) werden in de bloemen gezet. Frans Bullens, Hans van der Prijt en beide dirigenten Rick Muselaers en Robert van Enschot werden gefêteerd, onder luid en enthousiast applaus van het publiek. En – zoals dat hoort als je samen iets organiseert – staken koor en compagnie aan het slot van de avond de handen uit de mouwen om de kerk op te ruimen en in te richten voor de zondagsdienst. Blazerscompagnie Dongen en Kamerkoor Zuid kijken terug op een fantastisch concert. Er zijn plannen voor meer gezamenlijke producties. We houden u op de hoogte!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen