Nieuw evenement in Park Vredeoord: Proef Dongen

Foto:

Op 30 juni presenteren 12 culinaire ondernemers uit Dongen en directe omgeving het beste van hun culinaire prestaties tijdens het nieuwe evenement Proef Dongen in Park Vredeoord. Er is talent in overvloed en daarvan kunnen bezoekers komen proeven. Iedereen is welkom vanaf 16.00 uur tot 23.00 uur in het park. Je kunt vrij in- en uitlopen.

Je koopt munten en voor 1, 2 of 3 munten per gerecht kun je vervolgens gaan ‘uit eten’ in het park. Het is een heus ‘foodcourt’. Er staan 12 pagodetenten en een bar waarin de culinaire ondernemers aan het werk zijn en waar je de gerechten kunt ophalen. In het midden staat een terras met stoelen en vooral sta-tafels. Het geheel wordt opgeluisterd door ‘De Muziekkeuken’, die rustige muziek brengt op verzoek van de gasten.

Iedereen is welkom. Daarnaast zijn een aantal verenigingen en bedrijven gevraagd om te komen ‘zomerborrelen’ in het park. Om 17.30 uur wordt een vertegenwoordiging van het college van B&W verwacht. Maar het idee is vooral dat Dongenaren elkaar hier informeel kunnen ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. Borrelen met een hapje kan, blijven plakken en volledig ‘uit eten’ ook. Kinderen zijn welkom, er zijn ook gerechtjes waar ze van zullen smullen. Het motto van het geheel is: ‘Vier de zomer, geniet van het leven! Ontmoet elkaar bij Proef Dongen.’

De organisatie van dit nieuwe culinaire evenement is in handen van een enthousiaste club mensen die zich hard maakt om deze nieuwe ontmoetingsmogelijkheid en gebruiksfunctie van het park Vredeoord te ontwikkelen. De Stichting Parkplezier heeft een aantal werkgroepen om de kwaliteit van het park te bevorderen. Een daarvan noemen ze de werkgroep ‘magneetfunctie’, de aantrekkingskracht van het park dus. Uit een brainstorm van die werkgroep is het idee voor Proef Dongen ontstaan. Er is inmiddels een aparte Stichting opgericht, specifiek voor dit doel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen