Kom naar DongenWoont in de Aula van het Cambreur College

Foto:

Vandaag, zaterdag 17 juni 2017 organiseert DongenWoont een woonbeurs in de Aula van het Cambreur College. DongenWoont is een initiatief van CIER ARCHITECTEN in samenwerking met eQmarketing. Op de beurs wordt het nieuwste aanbod van nieuwbouwwoningen en beschikbare bouwkavels in de gemeente Dongen getoond. Ook geven diverse specialisten tijdens DongenWoont advies over de aankoop, financiering en inrichting van een woning.

Nieuw woningaanbod en verschillende specialisten
Na succesvolle edities in 2015 en 2016 wordt dit jaar opnieuw de DongenWoont Woonbeurs georganiseerd. Er is namelijk volop aanbod van nieuwbouwwoningen en bouwkavels in Dongen en dat kun je terug zien in de hoeveelheid plannen die op de beurs worden gepresenteerd. In De Beljaart zijn nog enkele woningen te koop van de bestaande nieuwbouwprojecten en worden weer nieuwe projecten in verkoop gebracht. Ook start de verkoop van de appartementen aan de Stoomberg, worden bouwkavels op de Entrop locatie aan de Lage Ham en de laatste woningen van het project Plaats J aangeboden. Daarnaast is de beurs dé gelegenheid om in gesprek te gaan met diverse specialisten. Zij geven advies over duurzaam (ver-)bouwen, hypotheken, notariële zaken maar ook over hoe woonkosten te besparen en eigentijdse manieren om het huis in te richten. DongenWoont houdt iedereen met verhuis- en verbouwwensen, met de woonbeurs en de website, permanent op de hoogte van alle activiteiten en maakt duidelijk waarom Dongen een prachtige woongemeente is.

Ontwerpwedstrijd “DongenWoont”
Op de DongenWoont Woonbeurs wordt niet alleen stilgestaan bij het huidige woningaanbod in Dongen, ook wordt er naar de toekomst gekeken. Het Cambreur College en DongenWoont organiseren namelijk samen een ontwerpwedstrijd. Leerlingen van het Cambreur College worden uitgedaagd om een maquette te maken die niet traditioneel is en bedacht is op basis van het thema ‘Duurzaamheid’. Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om het besparen van energie maar ook om het bedenken van andere woonvormen die aansluiten bij toekomstige woonbehoeften. Op de DongenWoont Woonbeurs kan het publiek stemmen op de getoonde maquettes die door de leerlingen zijn gemaakt. De publieksprijs wordt aan het einde van de beurs bekend gemaakt.

Organisatie
“Met de woonbeurs van DongenWoont bieden we een platform waarbij wonen in Dongen centraal staat”, zegt John Trommelen van CIER ARCHITECTEN. “Mooi dat we dit jaar de verbinding met het onderwijs hebben kunnen leggen. Zo betrekken we ook de toekomstige bewoners bij het aantrekkelijk blijven van Dongen als woongemeente”. Janneke de Bruine van eQmarketing, “Ik ben benieuwd wat de leerlingen bedenken, bij het (ver)bouwen van woningen zijn steeds meer mogelijkheden met nieuwe materialen en productiemethoden die andere en duurzame woonvormen mogelijk maken.”“Graag stellen we de Aula beschikbaar aan DongenWoont”, vertelt Rene Hermans van het Cambreur College. “Daarnaast is de ontwerpwedstrijd voor ons een goede manier om onze leerlingen inzicht te geven in een aantal aspecten die spelen op de woningmarkt. Een mooie samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven!”.

Meer informatie
Op www.dongenwoont.nl vindt u meer informatie over de deelnemers aan de woonbeurs en de nieuwe projecten die getoond worden. De woonbeurs is gratis toegankelijk en vindt plaats tussen 11.00 uur en 14.00 uur in de Aula van het Cambreur College, Mgr. Schaepmanlaan 13 in Dongen. Parkeren is goed mogelijk in de directe omgeving. Wilt u continu op de hoogte blijven van de activiteiten van DongenWoont? Schrijf u dan in via de website voor de nieuwsbrief en volg DongenWoont op Facebook en Twitter!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen