Grond rondom Muziekschool blijft openbaar

Foto:

Er vindt nog overleg plaats over de precieze ‘grenzen’ , maar zowel aan de zijkant als aan de achterkant van de Muziekschool blijft een strook grond vrij toegankelijk. Dat antwoordde wethouder Ad van Beek op vragen van de Lijst Breugelmans en de VVD.

Het ging beide partijen dan vooral om het gebiedje achter museum De Looierij. Het museum heeft al heel lang een oogje op dat gebied en heeft allerlei ideeën om dat in te vullen. ‘Is overname door het museum alsnog bespreekbaar’, zo vroeg VVD-woordvoerder Pieter Brooijmans. Daar wilde wethouder Ad van Beek nog geen uitspraak over doen, maar hij kon wel melden dat het gebied achter het museum geen onderdeel uitmaakt van de verkoop van de Muziekschool. ‘Maar dat wil niet zeggen dat we het dan aan een ander gaan verkopen’, zo haastte de wethouder te zeggen. ‘We hebben er bewust voor gekozen dat dat gebiedje openbaar blijft.

Er blijft ook een strook toegankelijk voor bewoners van de Gerardus Majellastraat die daar via hun tuinen achterom kunnen, zoals al jaren het geval is.  De Muziekschool is onlangs verkocht aan een inwoner uit ’s Gravenmoer die het markante pand in zijn oude glorie gaat herstellen.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen