Geen ‘ophanghaken’ voor PMD-zakken

Foto: dongen.nieuws.nl

Wethouder Ad van Beek voelt er niets voor om zogenaamde ‘ophanghaken’ aan lantaarnpalen te bevestigen om te voorkomen dat PMD-zakken wegwaaien. Dat antwoordde hij op het voorstel van raadslid Mieke Breugelmans. Zij had geconstateerd dat het PMD-afval in sommige straten wel erg vroeg wordt opgehaald.

‘Daarom moeten de mensen de zakken al de avond van tevoren buiten zetten. En dat levert gevaar op voor wegwaaien en beschadiging met rommel tot gevolg’, aldus Breugelmans. Zij had gezien dat de gemeente Oosterhout dit probleem te lijf was gegaan door ophanghaken te bevestigen aan de lantaarnpalen bij de verzamelplaatsen, waardoor de overlast beperkt wordt. ‘Is dit misschien ook een idee voor Dongen’zo stelde het raadslid voor.

Wethouder Van Beek voelde er echter niets voor. ‘Deze oplossing is ons bekend en we hebben er ook al naar gekeken. Maar op dit moment zijn er eigenlijk geen klachten over wegwaaiende zakken, omdat de zakken beter gevuld worden en dus zwaarder zijn dan in het begin. En u weet hoe dat gaat: als we in een paar straten haken ophangen, wil iedereen dat en moeten we in heel Dongen haken aan lantaarnpalen gaan hangen. ‘

Breugelmans had ook al geconstateerd dat op sommige plaatsen bewoners zelf haken hadden bevestigd aan lantaarnpalen. ‘Mag dat dan ook niet?’, zo wilde ze weten.
Het antwoord van de wethouder liet aan duidelijkheid niets te wensen over. ‘Nee dat mag niet, de lantaarnpalen zijn eigendom van de gemeente en wij hebben in ieder geval nergens haken gehangen’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen