Beljaartlaan in beeld als nieuwe locatie VV Dongen

Foto:

Voetbalvereniging Dongen gaat mogelijk verhuizen van sportpark De Biezen naar een nieuwe locatie. Op het sportpark komt dan woningbouw. Voor het daadwerkelijk zover is, zal nog veel onderzoek worden gedaan en heeft er participatie en samenspraak plaats met omwonenden. Komende week heeft een aantal belangrijke bijeenkomsten plaats waarvan wij u graag op de hoogte willen brengen.

Dinsdag 20 juni: Ledenvergadering
VV Dongen VV Dongen houdt dinsdagavond 20 juni een extra algemene ledenvergadering (ALV). De leden gaan dan stemmen over het wel of niet verhuizen van sportpark De Biezen. Het bestuur stelt de leden voor om komend half jaar samen met een projectontwikkelaar diepgaand te gaan onderzoeken of het mogelijk is een nieuw sportpark te realiseren aan de Beljaartlaan. De entree zou dan gerealiseerd worden via een nieuwe afslag bij de rotonde Beljaartlaan – Veenbies. Na afloop van de ALV (die uitsluitend toegankelijk is voor de leden van VV Dongen) zal het bestuur de uitkomst van de stemming bekend maken. Dit gebeurt via Facebook en website van VV Dongen en via de lokale media.

De beoogde plek voor de ingang van het nieuwe sportpark ter hoogte van de rotonde Beljaartlaan-Veenbies

Woensdag 21 juni: Raadsinformatieavond
Woensdag 21 juni is er een informatieavond voor de gemeenteraad. Deze is openbaar. Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Locatie: De centrale hal van het gemeentehuis. Op deze avond krijgen de raadsleden presentaties te zien van de drie ontwikkelaars die een haalbaarheidsonderzoek hebben gedaan naar een nieuw sportpark voor VV Dongen. Het bestuur van VV Dongen zal een toelichting geven op haar voorkeurskeuze (Beljaartlaan) en de uitkomst van de ALV.

Donderdag 22 juni: Bewonersavond
Stemt de ALV in met het voorstel van bestuur VV Dongen, dan heeft op donderdag 22 juni een informatieavond plaats die vooral bedoeld is voor bewoners van De Beljaart, Kloostersticht, Lage Ham, Biezen en Hoge Akker. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.15 uur. Locatie: De centrale hal van het gemeentehuis. VV Dongen legt uit waarom de Beljaartlaan de voorkeur heeft. De projectontwikkelaar geeft een korte presentatie. De gemeente licht de vervolgprocedure toe. Komend half jaar moet op basis van inwonerparticipatie en onderzoek (planologisch, financieel, fiscaal, juridisch) de haalbaarheid van de planvorming blijken. De gemeenteraad krijgt begin 2018 een voorstel voorgelegd en neemt een besluit. Daarna heeft nog een bestemmingsplanprocedure plaats met inspraak voor de bewoners.
Donderdag 6 en 13 juli: Raadsvergadering De gemeenteraad vergadert op donderdag 6 juli en donderdag 13 juli (onder voorbehoud) over dit onderwerp. Aanvang: 20.00 uur. Deze vergaderingen zijn openbaar. Er is mogelijkheid om gebruik te maken van het inspreekrecht, vooraf aanmelden via [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen