Meet & Greet als maatschappelijk stage

Foto:

Al jaren zetten leerlingen van het Cambreur College zich in voor het Meet en Greet project van het Rode Kruis. Leerlingen uit mavo-2 gaan met ouderen op stap, koken samen of spelen samen een spelletje.

Leerlingen kiezen zelf voor deze stage. Hierbij een verslag van een leerling, zodat u kunt lezen hoe leerlingen dit ervaren.

Ik ben Madelon Taks. Ik heb paar weken geleden meegedaan aan de meet & greet samen met Chris Kemmeren georganiseerd door het Rode kruis. Bij de meet & greet gaat het erover dat je met een oudere vier keer iets samen iets gaat doen. Dat kan bijvoorbeeld koffie drinken zijn, ergens wat eten in een restaurant of samen naar de bioscoop. Chris en ik zijn samen met mijn oma de eerste keer gewoon ergens bij een café gaan zitten en we hebben daar wat gedronken. Het was heel gezellig. De tweede keer zijn we uit eten gegaan met Chris, oma, mijn tante en ik.  De derde keer hebben we spullen van rituals gekocht en hebben we oma´s handen gescrubt. Daarna hebben we haar nagels gedaan en hebben we make up opgedaan bij oma. De vierde keer hebben Chris en ik appelflappen gemaakt en gebracht naar de Volkaert in Dongen waar mijn oma woont. Daarna op woensdag 17 mei zijn we met iedereen bijeengekomen bij de Avri en daar hebben we iets leuks uitgekozen samen met oma en daarna nog wat gegeten daar en toen was de meet & greet klaar.
Dit was mijn verslag over de meet & greet.

Heeft u interesse om volgend jaar deel te nemen aan dit project? Geeft u zich dan op bij Paul van den Heuvel, telefoon 0162-316290

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen