Muziekschool heeft nieuwe eigenaar

Foto:

De Muziekschool is verkocht. De nieuwe eigenaar is een inwoner uit ’s Gravenmoer. Die gaat het karakteristieke, imposante pand aan de Kerkstraat helemaal in zijn oude glorie herstellen en gebruiken als woonhuis.

Dat maakte wethouder Ad van Beek bekend bij de bespreking van de voortgang van de nieuwe Cammeleur. De Muziekschool en ook ’t Schouw staan al enkele jaren in de etalage. Met de opbrengst van deze gebouwen wordt een deel van de nieuwe Cammeleur gefinancierd. De verkoop van ’t Schouw is nog niet in zicht. Er is wel belangstelling voor het pand, maar daar blijft het voorlopig ook bij.

De Muziekschool is nu dus wel verkocht. Tot groot genoegen van wethouder Ad van Beek die erg in zijn nopjes was met dit resultaat. ‘De koper gaat het pand als woonhuis in ere herstellen. Er komen dus geen appartementen. We hebben daarvoor wel belangstellende partijen gehad, maar dat wilden we liever niet. Appartementen betekent ook dat er weer extra parkeerplaatsen gerealiseerd moeten worden en dan gaat de hele tuin eraan. Dit is een prima oplossing zo.’ De Muziekschool kan in het pand aan de Kerkstraat blijven zitten totdat de nieuwe Cammeleur klaar is. ‘Nu kunnen we ons volledig gaan richten op de verkoop van ’t Schouw, meldde de wethouder opgewekt.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen