Joke ‘Herberg’ stopt na 40 jaar

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Dat het eraan zat te komen was in Dongen al wel bekend maar deze week was het echt zover: Joke Clemens, meer dan 40 jaren uitbaatster van Café De Herberg in de Tramstraat stopt ermee. Vanaf 1 juni neemt haar opvolger Corné Pennings de honneurs waar. Het café blijft dus bewaard voor Dongen.

Woensdagochtend ontving Joke ‘Herberg’, zoals haar bijnaam luidde, uit handen van Hanny Kemmeren, voorzitter van de horeca-afdeling Dongen, namens Horeca Nederland, een oorkonde als blijk van waardering. ,,Veertig jaren heb jij lief en leed meegemaakt in jouw cafeetje. Het bestuur van horeca Dongen en velen in Dongen hebben veel bewondering voor jou op de manier waarop jij in jouw eentje deze kroeg runde. Jij bent een trouw lid van horeca Dongen en was altijd van de partij als de leden een tweedaagse studiereis maakten. Het maakte niet uit waarheen, jij trok de kar en stond altijd klaar met gevatte opmerkingen,” typeerde voorzitter Kemmeren Joke Herberg, zoals zij in de wandelgangen word genoemd.

Café De Herberg is dankzij Joke een begrip in Dongen. Niet alleen vanwege het biljart maar zeker ook vanwege de vele vergaderingen in het achterzaaltje die de sauwelaars en de waogenbouwers er hadden. Tijdens de carnavalsdagen  was De Herberg voor velen het adres om, onder het genot van een heerlijke en betaalbare maaltijd, even bij te komen van het feestgeweld en de accu op te laden voor de volgende uurtjes.

De afscheidsrecepties zijn gaande. Het slotfeest met de biljartclub is geweest. Afgelopen woensdag konden familie, vrienden, kennissen en Bobo ’s het glas met Joke heffen. Samen met haar levensgezel Ad Rombouts wordt het genieten geblazen. ,,Mijn voormalige klanten blijf ik wel zien als ik ze tegenkom tijdens biljartwedstrijden van de Dongense Bond,” aldus Joke Clemens die eind juli 67 jaar wordt.

Foto boven: Joke Clemens met de nieuwe uitbater Corné Pennings

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen