Groep 8 J.J. Anspachschool wint Rabo BankBattle 2017

Foto:

Wat een verrassing vrijdagmiddag op de J.J. Anspachschool. Groep 8 kreeg daar onverwacht bezoek van Ellen huis in ’t Veld van Rabobank, die een hele plezierige mededeling had. Deze groep was winnaar geworden van de Rabo Bankbattle die afgelopen woensdag door hen en een groot aantal andere scholen in de regio  gespeeld was.

De bankbattle op de J.J. Anspachschool
Van de J.J. Anspachschool ontvingen we nog een getuigenverslag over het verloop van de battle:

Woensdag 17 mei was het zover. De spanning was te snijden want de landelijke Bankbattle, georganiseerd door de RABObank, ging van start. Vooraf hebben de kinderen zich verdeeld in teams om hun talenten zo goed mogelijk te kunnen inzetten bij het beantwoorden van de vragen. Al snel werd het startsein gegeven en was het aan de leerlingen om hun strategie te bepalen, de leerkracht mocht vanaf dat moment geen vragen meer beantwoorden en geen tips meer geven. Dat bleek ook niet nodig te zijn, want met grote vaart gingen de kinderen in duo’s door de vragen heen, gebruik makend van boeken, internet en natuurlijk hun eigen parate kennis.

Toen de kluiscode eenmaal ontcijferd was, werd de groepsopdracht zichtbaar. Het enthousiasme, inzet en vooral heel veel plezier werd er gezocht naar de beste antwoorden.
Een grote ontlading! De kluiscode werd gekraakt en de tijd werd stilgezet. Wat een enorm leuke ervaring voor alle leerlingen van groep 8! Het succes werd gevierd met een cupcake die namens de Rabobank werd aangeboden.

In totaal zijn er in het verzorgingsgebied van Rabobank Tilburg en Omstreken vier winnende scholen die daarvoor  een mooie prijs ontvangen. Zij mogen met de hele klas een leuke workshop volgen op het gebied van muziek, dans, theater, beeldende kunst of kunst/techniek. Ellen Huis in ’t Veld reikte de prijs vrijdagmiddag uit aan de winnende klas in Dongen: “Zoals jullie al zeiden hadden jullie het vooraf heel goed georganiseerd. Dat is het geheim van het succes om deze battle te winnen. Jullie hadden iedereen vooraf ingedeeld wie op welk gebied goed was (internet, aardrijkskunde, muziek etc) en verantwoordelijk gemaakt. En dat heeft succes opgeleverd. Gefeliciteerd!”

Natuurlijk werd deze mededeling met oorverdovend gejuich ontvangen waarna de trotse klas nog even de tijd nam voor een mooie groepsfoto.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen