10 juni Atledo’s 33e Positif Dwars Door Dongen

Foto:

Met heel nieuw parkoers doet Positif Dwars Door Dongen haar naam eer aan. Op 10 juni staat Dongen in het teken van Positif Dwars Door Dongen. Tussen 15.30 en 20.00 uur organiseert A.T.V. Atledo voor de 33e keer dit jaarlijkse loopevenement voor jong en oud, scholieren en bedrijven, trimmers en wedstrijdlopers, baan- en wegatleten en voor sporters met een beperking. De organisatie van Positif Dwars Door Dongen heeft ook dit jaar weer een breed programma samengesteld.

Hoppenbrouwers Scholierenloop, VB-loop en pupillen
Het spektakel begint om 15.45 uur met de populaire Hoppenbrouwers Scholierenloop. “Met Hoppenbrouwers hebben we een sponsor gevonden waardoor we de scholierenloop nog aantrekkelijker kunnen maken. Alle kinderen krijgen een leuke attentie en er is een prijsvraag voor de kinderen waaraan een mooie waardebon is gekoppeld.”
Honderden basisschoolleerlingen gaan hun conditie testen over een afstand van 400 of 800 meter op de atletiekbaan van Atledo. De school met relatief de meeste deelnemende leerlingen krijgt de wisselbeker mee. Mascotte Donkey zorgt voor vertier en aanmoedigingen.
Aansluitend lopen de VB-atleten om 17.15 uur ook 400 of 800 meter en om 17.25 lopen de pupillen van Atledo en andere clubs 1.000 meter op de atletiekbaan.

De AVRI Engelse mijl: baanatleten de weg op
Om 17.45 uur lopen de junioren, senioren en masters de AVRI Engelse Mijl (1.609 meter) op een geheel nieuw en snel parkoers. De start is op de Oude Baan ter hoogte van de St. Jansschool en vandaar lopen de middenafstandlopers langs de Viersprong en de Prins Hendrik – en Roelof v. Dalemstraat naar de atletiekbaan aan de Hertog Jan. Een spectaculair snel onderdeel van Positif Dwars Door Dongen.

Nieuwe parkoers 5 km trimloop en 10 km wedstrijd- en trimloop
Dit jaar gaat de wedstrijd- en trimloop echt Dwars Door Dongen. “We willen de naam eer aan doen en hebben er daarom voor gekozen om dit jaar vooral het centrum en oud-Dongen aan te doen met Café-Zalencentrum de Viersprong als centraal punt”, aldus de organisatie. Hierdoor willen we Positif Dwars Door Dongen gaan uitbouwen naar een evenement wat gaat leven bij de inwoners van Dongen. Door meer sfeer en gezelligheid langs het parkoers hopen we op een nog groter deelnemersveld in de toekomst.

De start is op de Atletiekbaan. Vandaar gaan de lopers over ’t Crispijnhof en de Kerkstraat. Er wordt een ronde gelopen over het terrein van de GGZ-Breburg. Via de Gerardus Majellastraat, De Stoomberg en De Geer gaan ze via de Nieuwstraat over het Looiersplein. Ook de Hoge Ham en de St-Jozefstraat zitten dit jaar in het parkoers. Vanaf de Julianastraat wordt het parkoers wat technischer omdat er bochten in zitten. Bij de Oude Baan wordt voor het eerst De Viersprong gepasseerd waar naar ze links de Kanaalstraat en rechts de Pastoor Dirvenstraat inlopen. Ook de Bergen zitten in het parkoers. Via de Deken Oomenstraat en Oude Baan passeren de lopers voor de tweede keer De Viersprong. Hier zal livemuziek zijn om de lopers aan te moedigen. Via de Prins Hendrikstraat, Roelof van Dalemstraat en Hertog Janstraat komen ze terug bij Atledo waar de finish is. Hier zal het weer druk en gezellig zijn.

Om 18.05 uur starten de trimmers voor hun trimloop over 5 kilometer.
Om 19.00 uur start de 10 kilometer, het slotstuk van Positif Dwars Door Dongen. Deze wedstrijd- en trimloop bestaat uit twee ronden.

Bedrijvenloop
Sinds lang nodigt Atledo bedrijven uit om met hun personeel op de 5 en de 10 kilometer te strijden om een wisselbeker. Maar het draait natuurlijk niet alleen om die beker. De meeste bedrijven doen mee vanwege de gezelligheid op de Atledobaan, teambuilding en gezond personeel. Ook dit jaar worden de bedrijven weer ontvangen in de Sponsorlounge die aangekleed wordt door De Viersprong. Keurslagerij Marco van Strien zorgt voor lekkere hapjes en ook voor de drank wordt gezorgd. Omdat de sponsors van Atledo hier ook aanwezig zijn, is er dan natuurlijk tijd en ruimte om te netwerken.

Thomashuis Sponsorloop
Voor het derde jaar zet Atledo het Thomashuis in het zonnetje. Diana de Bruijn en Rik Huijben zijn zorgondernemers die mensen met een verstandelijke beperking een fijn thuis bieden in het Thomashuis. Deelnemers kunnen dit ondersteunen door een bedrag te doneren op het inschrijfburo bij Atledo. Maar als je alleen deel wilt nemen aan de Thomashuis Sponsorloop en niet in de uitslag wilt worden vermeld, doneert Atledo de helft van je inschrijfgeld aan het Thomashuis.

Voor de veiligheid van de vele honderden deelnemers en van het publiek zal het parkoers gedeeltelijk autovrij worden gehouden. Er is voldoende ruimte voor fietsenstalling en op 500 meter van de atletiekbaan op de Kanaaldijk Noord is voldoende parkeergelegenheid. Doe dus mee of kom als toeschouwer kijken en aanmoedigen. Langs het parkoers of op de feestelijke Atledobaan waar alle lopers finishen en waar na afloop op het terras of aan de bar kan worden nagepraat hoe het was.

Inschrijven kun je via www.inschrijven.nl of op de accommodatie van Atledo tot 45 minuten voor de start van de gewenste afstand.

Sinds dit jaar is er een geheel vernieuwde website van Positif Dwars Door Dongen. Op www.dwarsdoordongen.nl vind je alle informatie over het parcours.

Tot ziens op zaterdag 10 juni bij Atledo!

Reacties