Zaterdag 20 mei feestelijke heropening Looiersplein

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Op zaterdag 20 mei heeft de officiële opening plaats van het vernieuwde Looiersplein in het winkelcentrum van Dongen. Ter gelegenheid hiervan trakteren de winkeliers en gemeente Dongen op een feestelijk programma met hapjes, drankjes, speciale aanbiedingen, modeshows en muziek. Je bent van harte welkom!

Om 11.00 uur is de officiële openingshandeling in het bijzijn van het college van burgemeester en wethouders. Daarna is er voor de omwonenden van het plein een brunch, aangeboden door de winkeliers. De bewoners hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Living dolls
De ondernemers zorgen voor een feestelijke aankleding van hun winkel en terrasjes voor de deur. Levende etalagepoppen (living dolls) presenteren ’s middags op verrassende wijze het aanbod van de winkeliers. Er zijn shows om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.

Knipkaart voor kinderen
Ook voor kinderen is er van alles te doen. Een ballonnenclown tovert een glimlach op het gezicht van de jonge bezoekers. Bij het standbeeld van De Looier zijn knipkaarten af te halen. Daarmee kunnen kinderen bij de deelnemende winkeliers gratis lekkernijen en attenties krijgen of meedoen aan activiteiten zoals de mini bungeejump en schminken. Wees er snel bij, want op is op!

Blikvangers
Het Looiersplein, dat dateert uit 1979, is het afgelopen jaar grondig aangepakt. Ook de aangrenzende delen van de (korte) Sint Josephstraat en de Tramstraat zijn meegenomen. De bestrating, de beplanting, het meubilair en de verlichting zijn vernieuwd. Blikvangers op het plein zijn de gekleurde grondspots met sfeerverlichting en het buitenpodium, geschikt voor kleinschalige optredens. Ook is er gratis WiFi gerealiseerd. Inwoners, ondernemers en leerlingen van het Cambreur College hebben meegedacht over de nieuwe inrichting.

Om de vernieuwing te vieren, hebben de winkeliers en gemeente Dongen samen een openingsprogramma georganiseerd. Dit programma duurt tot 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen