Geslaagde 34e Tractor behendigheidswedstrijd

Maandag na het opruimen tijdens de wel verdiende en benodigde koffie kon de organisatie van de 34e Tractor behendigheid wedstrijd in Klein-Dongen-Vaart weer terugkijken op een geslaagd evenement. De weergoden waren gunstig gestemd, waarbij alleen “Jan de Wind” zorgde nog voor wat onstuimigheid.

Rond half twaalf was het nieuwe wedstrijd terrein, bij de ponyclub de Edele Hoefjes, al aardig gevuld. Tractoren van de deelnemers, oude exemplaren van de tractor Old timer club Dongen en nieuw materieel van de sponsoren uit de landbouw mechanisatie sector.

Maar liefst negenentwintig deelnemers stonden aan de inschrijftafel. Waaronder 8 dames, een record aantal en zelfs 12 jonge mannen onder de 23 jaar. Na de uitleg van de 6 verschillende behendigheid proeven en de toewijzing van de juryleden per proef konden de deelnemers om 12 uur hun sportieve strijd beginnen. Onder aanmoediging van het publiek waaronder de burgemeester en haar man werd het spel op gang gebracht. De glazen werden gevuld bij de biertap proef, ballonnen kapot geprikt bij de wagen proef, de bal op de buis gelegd bij de penalty stip proef, de dominostenen op de juiste afstand gezet, de ringen van verschillende diameter opgepikt bij het ringsteken en de asbakken werden van de bar geschoven bij het asbakken ruimen.

Tegen vier uur werden door de mensen van de Model Vlieg Club Snoopy de modelhelikopters opgesteld. Na het ontruimen van het wedstrijdterrein werd het luchtruim vrijgegeven voor de vliegdemonstratie van de drones en de modelhelikopters. De snelheid van deze model helikopters was indrukwekkend evenals de spectaculaire stijg- en duikvluchten die ze maakten. Alles op afstand bestuurd, waarbij een kleine stuurfout en een crash op de loer lagen.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking:
Dames: 1e pr. José Claassen, 2e pr. Marthe Embregts, 3e pr. Yolande Beerens/ Inge de Bresser
Jongeren: 1e pr. Rob Verkooijen, 2e pr. Rob Kimenai, 3e pr. Remco Marcelis
Heren: 1e pr. Bas Jansen (winnaar wisselbeker) 2e pr. Lars Jespers, 3e pr. Frank Kimenai
Vetranen: 1e pr. John Verkooijen, 2e pr. René Laurijsen, 3e pr. Frodo Rijk
Naast de behendigheid wedstrijd was er gelegenheid om te tonen wie er nog goed met de hand kan melken. Voor de kleintjes stond er een geit en voor de grotere een koe. Uitslag:
Meisjes t/m 4 j : Marit van de Heijkant Jongens 5 t/m 6j: Faas Buursen
Meisjes 7 t/m 9j: 1e Meijke van de Heijkant, 2e Emma Buursen
Jongens 7 t/m 9j: 1e Dirk van de Heijkant, 2e Bram Kimenai, 3e Bas de Leeuw
Jongens 10 t/m 12 j : 1e Sam den Boer
Jongens 13 t/m 16 j: 1e Ron den Boer, 2e Hans de Bresser, 3e Bram Timmermans
Dames 17 + : 1e Jeanette Jongeleen, 2e Jenny Verduijn
Heren: 17 + : 1e Toon den Boer, 2e Kees Jan Brenders, 3e Jan den Boer

(Genoemde winnaars  die geen prijs hebben ontvangen, kunnen alsnog contact opnemen met Wilma tel 06 18971417.)

Dankzij alle sponsoren, deelnemers, bezoekers en medewerkers kan de organisatie terugkijken op een mooi evenement dat op gepaste wijze werd afgesloten met de muziek van disco Hans de Bresser.

Bekijk meer foto’s van dit evenement in de fotoserie bovenaan dit artikel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen