Gemeente wil Kindertelefoon blijven steunen

Foto: CC0/Public Domain

De gemeente Dongen wil de Stichting Kindertelefoon graag financieel blijven ondersteunen, zodat deze kan blijven voortbestaan. Dat blijkt uit het antwoord op vragen van het CDA over dit onderwerp.

Het CDA had haar bezorgdheid uitgesproken over het voortbestaan van de Kindertelefoon nu die vanaf 2018 met een andere manier van financieren wordt geconfronteerd. Tot nu toe kreeg de Kindertelefoon van de Vereniging Nederlandse Gemeenten een vast bedrag in één keer namens alle gemeentes. In de nieuwe opzet zou de Kindertelefoon met alle 388 gemeentes apart moeten gaan onderhandelen over de betaling van haar diensten.

Een onwenselijke stituatie volgens het CDA.
Gemeenteraadslid Rob Huijben: “Voor het CDA staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Daarom vragen wij het College om voor 1 juni een overeenkomst te sluiten met de Kindertelefoon.”  Als niet alle gemeenten dat doen, dan zal de Kindertelefoon medewerkers moeten gaan ontslaan en komt de dienstverlening in de knel.

Overigens kampen het Advies- en Klachtenbureau Jeugzorg (AKJ) en de Stichting Sensoor(voor volwassenen die een luisterend oor nodig hebben) met hetzelfde probleem. Het besluit om de Kindertelefoon en het AKJ te blijven steunen neemt de gemeente Dongen niet zelfstandig maar dat gebeurt in samenspraak met de Hart van Brabant-gemeentes. In de vergadering van mei komt hiervoor een voorstel op tafel.

Het College staat verder ook welwillend en positief tegenover ondersteuning van de Stichting Sensoor. Hierover beslist Dongen wel zelfstandig en binnenkort komt er een voorstel naar de raad. De bedragen, die nodig zijn voor ondersteuning van de Kindertelefoon, het AKJ en Stichting Sensoor worden straks opgenomen in de begroting voor 2018.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen