Een worst voor Clara…

Foto:

Vanaf woensdagavond is Dongen in de ban van de vijftiende editie van het Oranjeparkfestival. Veel muziek, activiteiten en lekker eten en drinken. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtig gratis Dongens Oranjeparkfestival voor jong en oud! zijn aanwezig. Vanochtend bracht een delegatie van het Oranje Comité Dongen de traditionele ‘worst naar Clara’ om een steuntje in de rug te geven aan een andere belangrijke factor: het weer.

De worst werd in ontvangst genomen bij de zusters Franciscanessen door zuster Rafaël Kops, overste van de congregatie. Ze gaf aan dat  de hoop op goed weer tijdens de Floris’Hand Oranjenacht en Koningsdag zeker uitgesproken zal gaan worden bij de intenties in de mis van woensdag.

De weersverwachtingen
(bron: weeronline)

Weeronline geeft voor woensdag het weercijfer 8 en voor donderdag het weercijfer 7. Hoewel een warme jas geen overbodige luxe zal zijn, staat er voor de Dongenaren dus niets in de weg om massaal naar het park te komen voor ‘het mooiste feest van het jaar’. Het volledige weerbericht:

Floris’Hand Oranjenacht
In het binnenland is het overwegend helder en droog. De noordwestenwind is matig aan zee en zwak dieper het binnenland in. De temperatuur ligt tussen 1 en -3 graden. Aan zee ligt de temperatuur enkele graden boven nul. Gevoelsmatig vriest het bijna overal.

Koningsdag
Donderdag breiden de buien zich in de loop van de ochtend weer uit over de rest van het land. Het ene moment schijnt de zon en op het andere moment kan een bui over trekken. Daarbij is kans op hagel en een klap onweer, maar een verregende dag zal het zeker niet worden. In de vroege ochtend is zelfs wat natte sneeuw mogelijk. Een dikke jas is aan te raden met maxima van een graad of 10. Daarmee is het de koudste koninklijke feestdag sinds de jaren 80! De gevoelstemperatuur ligt met 5-7 graden nog een stuk lager. De noordwestenwind is matig, windkracht 3 tot 4.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen