Breaking news: Les Truttes vervangt Just Pink

Foto: Les Truttes

Vandaag ontving de organisatie van het Oranjeparkfestival het bericht dat de zangeres van Just Pink, de beoogde hoofdact van de Floris’hand Oranjenacht op 26 april, door ziekte geveld is. De programmacommissie is na het horen van dit teleurstellende nieuws niet bij de pakken neer gaan zitten maar is in allerijl op zoek gegaan naar een geschikte vervangende act. En daar is men op een fantastische manier in geslaagd. Niemand minder dan de Belgische formatie Les Truttes zal woensdag de honneurs waarnemen en het park in lichterlaaie zetten.

De band Les Truttes was in het verleden al twee keer eerder te gast op het Oranjeparkfestival en veroverde daarbij de harten van het Dongense publiek met een waanzinnig optreden vol krachtige mash-ups gecombineerd met special effects en een oogverblindende lichtshow. Ook deze keer zal dat het geval zijn. Les Truttes op het Oranjeparkfestival 2017, daar moet je bij zijn geweest!

2017: THE EMPIRE STRIKES BLACK
Wat in 1996 begon als een éénmalige grap, is 20 jaar later uitgegroeid tot een gevestigde waarde: van kleinschalige optredens in plaatselijke café’s en jeugdhuizen over culturele centra tot de grootste festivals die België en Nederland rijk zijn. Covers brengen is één ding; ze met dezelfde energie en overgave spelen als Les Truttes is vrijwel ongezien. De creatieve mix van muziek en spektakel, met de nodige dosis humor en zelfrelativering, maakt hen na al die jaren onnavolgbaar en uniek!

Superlatieven schieten tekort: awesome, amazing, fantastic …? Allemaal waar! maar ontoereikend … Daarom zeggen ze het nu zelf in hun eigen woorden: „Les Truttes are ELEPHANTASTIC!” Larger than Life! Les Truttes zijn niet ‘just another coverband’ … Ze zijn ‘The Original Coverband’! Quote Bono: ‘Even Better Than The Real Thing’! En nog steeds blijven zij de grens verleggen en de lat hoger leggen! Harder, Better, Faster, Stronger! In 2017 zullen ze zichzelf alweer heruitvinden. Ze komen terug, Black and Better!

Les Truttes hebben door de jaren heen vriend en vijand moeten overtuigen om te staan waar ze nu staan! Vorig jaar nog waren zij de helden, de rebellen die na 20 jaar revolutie en guerilla eindelijk de grote overwinning behaalden! Een triomfantelijk jubileum! Sold out all over the place! Maar dit jaar worden zij verleid door ’the dark side’. Het Elephantastisch verhaal is nog niet afgelopen: The Empire Strikes Black!

‘The Greatest Show on Earth’ verandert in een ‘Dark Circus’ vol risico’s en gevaar, humor en magie, verwondering en ontroering … en nog vele verrassingen! Een opmerkelijke Show: The Force is strong with this one! Kortom, ook in dit jaar staan Les Truttes weer garant voor een show vol ‘überkitsch en undercool’, een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten. Aanvaard het: ook u zal bezwijken! Surrender to the dark side! May Les Truttes be with you!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen