Jonge Dongense speelt in voorstelling bij Het Zuidelijk Toneel

Foto:

Sinds 2017 zijn intrede heeft gedaan komt er wekelijks een groep van zestien kinderen bij elkaar die in het geheim werken aan de voorstelling the crow knows where the children go, in regie van Alexandra Broeder. Onder hen is de 12-jarige Marieke van Baaren uit Dongen.

De kinderen maken zich klaar om een theatertje ergens in Tilburg over te nemen en het publiek mee te nemen in een trip over de kindertijd en naar mystieke plekken die we misschien lang geleden al zijn kwijtgeraakt. Vertrekpunt van de voorstelling is het sprookje van de Kinderberg: de plek waar de kinderzielen van volwassen mensen voortleven, veranderd in kraaien. Een plek waar volwassenen nooit naartoe kunnen maar de zestien kinderen die de voorstelling spelen wel, en zij zullen hen ermee in contact brengen.

Alexandra Broeder The crow knows where the children go wordt geregisseerd door Alexandra Broeder. Zij maakt al enkele jaren voorstellingen waar uitsluitend kinderen in spelen. Op dit moment tourt de voorstelling Mona door Nederland en België. Mona is een theatermonoloog geschreven door Griet Op de Beeck voor een 11-jarig meisje en is zeer goed ontvangen door pers en publiek. Marieke is niet onbekend met in de spotlights staan. Ze is lid van theatergroep Message, majorette bij drumfanfare Beatrix en ze turnt ook nog bij DIA. Van plankenkoorts is duidelijk geen sprake. Dus alle volwassenen van Dongen: komen jullie kijken hoe zij en alle andere kinderen het er vanaf brengen?

The crow knows where the children go is te zien op 28 & 30 (2x) april en op 2, 3 (première) & 6 mei 2017 op een geheime locatie in Tilburg. Als je een kaartje koopt via www.theaterstilburg.nl, lichten we een tipje van de sluier op en kom je erachter waar je moet verzamelen.

concept en regie Alexandra Broeder spel Marieke van Baaren, Minne Cleven, Casper van Deventer, Linne van den Diepstraten, Benz Dovern, Marit van Eijk, Lise Gerritsen, Finn van Lonkhuijsen, Nash van Rijzingen, Nadine Roffel, Lidewij Scholten, Tom Schut, Lucas Siljée, Djinn Fee van der Velden, Danique van de Ven, Nanne de Wolf decor- en kostuumontwerp Sacha Zwiers composities Roald van Oosten lichtontwerp Theun Mosk artistiek advies Piet Menu
Voor

Reacties