Gemeente wil Kelly van Zonzaal kopen van Casade

Foto:

De gemeente wil de Kelly van Zon gymzaal aan de St. Josephstraat voor een bedrag van € 650.000 aankopen. De zaal is nu nog eigendom van wooncorporatie Casade, maar die wil ervan af omdat het bezit van een gymzaal eigenlijk niet past bij de doelstellingen van Casade. De gemeente huurt de zaal nu van Casade, maar ziet aankoop wel zitten.

Het is financieel aantrekkelijk, want het leidt tot lagere lasten. Bovendien blijft de gemeente als eigenaar straks grip houden op het gebruik van de zaal én de huurprijzen. ‘Het is onvoorspelbaar wat een eventuele andere eigenaar met de huurprijs gaat doen’, zo motiveert het College zijn voorstel.

De gemeente is hoofdhuurder van de Kelly van Zonzaal en stelt het ter beschikking voor het gymonderwijs. Verder is het de thuishaven van tafeltennisvereniging BSM en kinderopvang Okido. Die kunnen gewoon blijven als de gemeente straks eigenaar van de zaal is.

Als hoofdhuurder van de zaal kreeg de gemeente van Casade als eerste het aanbod om te kopen. En daar heeft de gemeente wel oren naar. Nu betaalt de gemeente bijna € 63.000 aan huur en in de toekomst wordt rekening gehouden met een negatief expoitaitesaldo van € 45.000. Kopen is financieel gunstiger.
De gemeenteraad bespreekt het voorstel komende donderdag .

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen