Weer problemen bij energievoorziening Beljaart: bedrijf failliet

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Rampspoed blijft de bewoners van fase 2 van de Beljaart achtervolgen. Wethouder Ad van Beek moest gisteren de zoveelste tegenvaller melden in de oplossing van de energieproblematiek. Installatiebureau Van Wijlen B.V. uit Sprang-Capelle is failliet.

En juist dit bureau zou de proefopstelling maken met een elektrische boiler om de taptijd voor warm water te verlengen. Het faillissement van Van Wijlen komt ook voor de gemeente als een donderslag bij heldere hemel. Het wachten is nu op informatie van de bewindvoerder, die alle mogelijkheden voor een oplossing onderzoekt. Ondertussen gaat de gemeente in gesprek met Itho Daalderop, de producent van de warmtepompen over deze nieuwe ontwikkeling. Daalderop had de gemeente geadviseerd om met Van Wijlen in zee te gaan. De bewoners zijn inmiddels op de hoogte gesteld.

Teleurstelling
Zeker is in ieder geval dat een oplossing op korte termijn in het gedrang komt en dat de gemeente wellicht kan fluiten naar de €6.000 die voor de proefopstelling was uitgetrokken.
Wethouder Van Beek:’Dat geld is niet weg, maar de vraag is natuurlijk of een nieuwe firma de opdracht voor dit bedrag overneemt. Misschien zijn we dat geld wel geheel of gedeeltelijk kwijt. Maar wat me meer zorgen baart, is de factor tijd. Want elke week of maand dat de oplossing op zich laat wachten, kost geld. U zult begrijpen dat dit ook voor ons een grote teleurstelling is. We zullen snel op zoek moeten naar een nieuwe partner in overleg met Daalderop.

Martin Montens van het Democratisch Podium stelde voor om alvast te gaan praten met andere bedrijven.’Toen de opdracht uit was gezet, hadden zich meer bedrijven gemeld. Van Wijlen heeft de opdracht toen gekregen, maar is het niet slim om nu al te gaan praten met een van die andere bedrijven in plaats van te wachten op Daalderop’.
Volgens Van Beek was dat niet echt een optie. ‘Dat is lastig, want wij zijn afhankelijk van wat Daalderop, de producent van de warmtepompen, wil en dan is het niet zo handig om al in gesprek te gaan met andere bedrijven.‘

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen