Op weg naar het Oranjeparkfestival: Bootleg Betty

Foto:

De organisatie van het Oranjeparkfestival is er dit jaar weer in geslaagd om een verrassend en gevarieerd programma samen te stellen. dongen.nieuws.nl stelt in de laatste weken voor het festival eens in de paar dagen een artiest of band voor die op 26 of 27 april de harten van de Dongenaren zal proberen te veroveren. Deze keer in de spotlight: Bootleg Betty. Zij treden op tijdens Koningsdag 27 april van 14.30 tot 15.30 uur op het Auto podium in Park Vredeoord.

Bootleg Betty deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het Nijmeegse vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is.

Dat is te horen op de debuut-ep Left the Barn die in april 2015 wordt uitgebracht op het label Kroese Records, opgezet door platenzaak Kroese. De uitverkochte releaseshow een week later vormt de aftrap van een tour langs zalen en festivals, waaronder Bevrijdingsfestival Wageningen, Valkhof Festival, W2 en Luxor Live. Met het uitbrengen van een videoclip bij de single A Song Called Wanda – een ode aan rockabillyster Wanda Jackson – zet de band haar tour voort. De liveshow is zo aanstekelijk dat Bootleg Betty al binnen een jaar een uitnodiging krijgt voor Paaspop, Bevrijdingsfestival Zwolle en de Zwarte Cross. Ondertussen schrijft de band verder aan nieuwe liedjes voor een volwaardig album, waarop ze wederom traditionele muziekstijlen zal combineren tot moderne, catchy popmuziek. Van Wanda Jackson tot Katzenjammer en van Big Mama Thornton tot Kitty, Daisy & Lewis.

“Bootleg Betty heeft met Left The Barn een visitekaartje afgegeven om trots op te zijn. In een overvol poplandschap is het moeilijk om op te vallen, maar dit getalenteerde Nijmeegse vijftal heeft alles mee.” – 3voor12 Gelderland

www.bootlegbetty.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen