Brabant Water opent uniek tappunt op Cambreur College Dongen

Foto:

Op woensdag 22 maart heeft het Cambreur College in Dongen als eerste middelbare school in Brabant het unieke kraanwatertappunt van Brabant Water in gebruik genomen. Guïljo van Nuland, algemeen directeur van Brabant Water, Piet Panis, wethouder van de gemeente Dongen en René Hermans, directeur Cambreur College, waren bij de opening aanwezig. Het tappunt maakt kraanwater drinken aantrekkelijk en toegankelijk, waardoor scholieren sneller kiezen voor het gezonde alternatief voor frisdrank.

In de strijd tegen overgewicht bij kinderen spelen scholen een belangrijke rol. Met een gezond aanbod van voeding en dranken kunnen zij een positieve invloed hebben op de leefstijl van jongeren. Het unieke tappunt van Brabant Water sluit hier op aan: het tappen van kraanwater wordt makkelijk en hygiënisch: scholieren hoeven hun kraanwater niet langer bij de toiletten te halen.

Samenwerking met JOGG
Dongen is een van de 14 Brabantse JOGG-gemeenten. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en stimuleert een gezonde leefstijl van jongeren. Vanuit deze aanpak zijn er veel initiatieven om water drinken te stimuleren. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Brabant Water. “We leveren het meest duurzame en gezondste product dat er is en zien het als onze maatschappelijke taak jongeren op zoveel mogelijk plaatsen kraanwater aan te bieden,” aldus Guïljo van Nuland.

Steeds meer kraanwater in de openbare ruimte
Naast tappunten op middelbare scholen is Brabant Water al langer in de provincie actief met het aansluiten van openbare drinkwatertappunten. Zo is er al eerder in de gemeente Dongen een openbaar drinkwatertappunt geplaatst. Op 22 maart, Wereld Waterdag, opent Brabant Water in Teteringen het 100ste tappunt in onze provincie. Het Brabantse drinkwaterbedrijf vindt dat kraanwater altijd en overal beschikbaar moet zijn. Op scholen, maar ook buiten in de openbare ruimte. Hiervoor werkt Brabant Water samen met Brabantse gemeenten.

Altijd. Overal. Brabant Water
Brabant Water is het op één na grootste drinkwaterbedrijf dat aan 2,5 miljoen inwoners en bedrijven in Noord-Brabant drinkwater levert. 800 medewerkers zorgen ervoor dat onze klanten altijd en overal in Brabant kunnen rekenen op zuiver en veilig drinkwater. Een verantwoordelijke taak en daar handelen we ook naar.

Reacties