Programma Oranjeparkfestival weer veelbelovend

Foto:

Park Vredeoord en het Wilhelminaplein zijn op 26 en 27 april wederom het middelpunt van het Oranjeparkfestival. Het wordt al weer de 15e keer dat dit gratis toegankelijke festival georganiseerd wordt. Een editie met een extra feestelijk randje dus! Bezoekers kunnen een avond en een dag lang genieten van verrassende acts, spektakel en topamusement. Verdeeld over drie podia heeft de organisatie een perfecte mix weten te programmeren van lokaal talent en (inter)nationale, gerenommeerde acts. Het belooft een ‘Oranjefeest van Koninklijke allure te worden.

26 April
De Auto en Bouw podia in Park Vredeoord bieden tijdens de Floris’Hand Oranjenacht volop live muziek. Om 19.30 opent The Joe Cocker Connection het tweedaagse festival. Dit is het ultieme voorbeeld van hoe een tributeband er uit moet zien en klinken. Zanger Dirk Verstocken transformeert tijdens een optreden in Joe Cocker himself. Hij is geboren met het zelfde specifieke stemgeluid en het zingen van de vele Cocker klassiekers gaat hem op een natuurlijke wijze af. De looks van Joe Cocker, zijn typische spastische armbewegingen en de juist expressie maken het geheel compleet. Hierna is het de beurt aan het Duitse Just Pink, dat de shows van popicoon P!nk tot in perfectie weet te benaderen. Het podium wordt met veel oog voor detail omgetoverd tot een perfecte replica van de originele productie tijdens P!nk’s ‘The truth about love tour’. Just Pink brengt in een wervelende show alle bekende hits.

Op het Wilhelminaplein staat er speciaal voor het jongere publiek de Keurslager van Strien tent waar zij dit jaar twee avonden uit hun dak kunnen gaan op de muziek van een groot aantal bekende DJ’s. Dit zijn DJ Marius V, Daisy’s Dj Team en Dansado de Feestneger.

27 April
IJssalon Smaak Koningsdagochtend wordt traditioneel geopend met het defilé van versierde fietsen. Na de officiële opening zal het Dongense duo Tinus & Thieu een muzikale show voor jong en oud verzorgen. Op de Rabobank Koningsmiddag staan in het park diverse interessante bands geprogrammeerd, die samen zorgen voor een zeer gevarieerd programma. Er kan genoten worden van de Familie van Dijk met vertolkingen van hits van De Dijk, Bootleg Betty laat alle hoeken van de rootsmuziek horen, Van Eigen Bodem tovert het park om tot een ‘Vrienden Van Amstel feestje’. Tijdens de Brouwers Groenaannemers Koningsmaaltijd, bestoken The Wetnecks het publiek met een mix van blue grass, country, dance, polka en rock ’n roll en Fernando Lewis laat alle pareltjes van Bob Marley horen.

Op het Wilhelminaplein is gedurende de middag volop ruimte voor vermaak in de tent. Aan het begin van de dag kunnen de kleine Dongenaren een DJ workshop volgen en de Dongense drumschool Drumfactory zal een demonstratie door enkele leerlingen verzorgen. Hierna zorgen Moeders Mooiste en Rave van Fortuin voor feest in de tent.

Actie
Ook overdag staat het Oranjeparkfestival bol van de activiteiten. Op de grote vrijmarkt mag vanaf 12.00 uur worden verkocht en voor de jongere bezoekers zijn er spectaculaire opblaasattracties. In het park wordt weer ’t Smaakhuys eetplein ingericht. Daar kunnen de bezoekers op een groot terras terecht voor een hapje en een drankje. Betalen kan eenvoudig met de Regiobank Festivalcard, die te koop is via je pinpas of contant.

Avondprogramma
De line-up van de Drukkerij Leijten Koningsavond is ongekend. Als eerste is daar Popcorn, een unieke coverband die hits van toen en nu in een rock ‘n’ roll jasje hijst. De Nederlands/Belgische 7-mans formatie Reservoir Dogs Band brengt de cult en de pulp van de beroemde en beruchte films van Quentin Tarantino naar het podium. Het Oranjeparkfestival 2017 wordt afgesloten door Daredevils met een spectaculaire en muzikale mash-up show vol verrassende twists.

Koning en Koningin live in Dongen
Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima hebben dit jaar Tilburg uitgekozen voor hun jaarlijkse bezoek. Wil je hier niets van missen? Je hoeft echter niet thuis te blijven of naar Tilburg te reizen om dit mee te maken. In het park zijn gedurende de dag live beelden te zien van het bezoek, zodat je er niets van hoeft te missen. In Dongen kan je dus dubbel genieten!

Twee dagen entertainment van topniveau gecombineerd met de gezelligheid van Park Vredeoord. Dat mag je niet missen! Het weekend voor het festival valt bij alle Dongense huishoudens de gratis Oranjeparkfestivalkrant in de bus met daarin alle ins en outs van het festival. We hopen jullie allemaal te begroeten op 26 en 27 april om er met zijn allen een grandioos feest van te maken.

In de komende weken zal dongen.nieuws.nl alle artiesten van het Oranjeparkfestival uitgebreid introduceren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen