Dongen krijgt ruim € 85.000 extra voor armoedebestrijding

Foto: CC0/Public Domain

Dongen kan rekenen op ruim € 85. 0000 voor de bestrijding van armoede onder kinderen. Dit bedrag krijgt de gemeente van het rijk, die extra geld heeft vrijgemaakt om kinderen niet de dupe te laten worden van armoede.

Dit geld moet – liefst in samenspraak met maatschappelijke organisaties – een bestemming krijgen. Hoe de gemeente dat precies gaat aanpakken is nog niet bekend, maar binnenkort (maart/april) kan de gemeenteraad een voorstel hierover verwachten. Dat antwoordde wethouder Piet Panis op vragen van CDA-raadslid Rob Huijben. De vraag was voor Panis overigens niet nieuw. In eerdere raadsvergaderingen hadden meer politieke partijen hier vragen over gesteld. Huijben pleitte nu voor een goede overlegstructuur. ‘In Dongen zetten diverse stichtingen en maatschappelijke organisaties zich in om de gevolgen van armoede onder kinderen te bestrijden. Wij vinden het belangrijk dat er een breed Dongens en ’s Gravenmoers overleg komt om met elkaar een toekomstvisie en afspraken te maken hoe dit geld het best kan worden ingezet’.

Wethouder Panis kon het raadslid bijna op zijn wenken bedienen. ‘Wij wisten al langer dat er geld aan zat te komen en we zijn ook al een hele tijd bezig om te kijken hoe we dat geld in kunnen zetten. Natuurlijk hebben we daar overleg over met de organisaties die zich bezig houden met armoede. Met de Stichting Leergeld hebben we er ook al over gesproken. Het inzetten van dat geld hoeft overigens niet allemaal via Leergeld te verlopen. Wij mogen als gemeente ook zelf beslissen hoe we dat geld gaan verdelen’.

Door: Bernadette Klerx

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen