Woonvoorziening Europaplein bestaat tien jaar

Foto:

In de week van 4 tot en met 10 maart wordt er bij de Amarant woonvoorziening ‘Het Europaplein’ te Dongen feest gevierd vanwege haar tienjarig jubileum. De aftrap van het feest was zaterdag 4 maart en met ondersteuning van de band ‘Hier zen we dan’ is het een feest geworden. Laat dat maar aan de bewoners van het Europaplein over.

De woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking is gevestigd aan de voormalige Pauluskerk. Er wonen in totaal 13 mensen verdeeld over twee groepen. De zogenoemde groep van vijf bestaat uit mensen die een intensieve zorgbehoefte hebben. Zij zijn afhankelijk van de zorg die hen geboden wordt. De andere groep bestaat uit acht bewoners en heet zoals te verwachten ‘de groep van acht’. Deze bewoners zijn meer mobiel en krijgen zorg die gericht is op coaching begeleiding en indien nodig verzorging.
Opvallend is dat er weinig verschuivingen zijn bij zowel de bewoners als het team. Het Europaplein staat er als een vast, stabiele woonomgeving waar mensen zich thuis voelen.

De laatste twee jaar is er – mede vanwege alle bezuinigingsmaatregelen – vaak over de toekomst van het Europaplein gesproken. Dat heeft geresulteerd in het besluit van Amarant om het Europaplein in eigen beheer te nemen en het huidig woningaantal binnen het bestaande pand uit te breiden met twee woningen. De start van de verbouwing staat gepland in september. Met 15 bewoners is de woonvoorziening aan het Europaplein toekomstbestendig en kan iedereen met vertrouwen op weg naar het volgend jubileum.

Bij een tienjarig jubileum past een cadeau. Met steun van een aantal bedrijven uit Dongen zal de huidige snoezelruimte vernieuwd worden. Deze ruimte wordt vooral gebruikt als ontspanningsruimte voor de bewoners van de groep van vijf. Daarom kreeg de groep van acht nog een dag uit aangeboden, waar ze zelf ideeën voor kunnen aanleveren.
De ouders van het Europaplein zijn een grote actie begonnen om de benodigde 10.000 euro bij elkaar te brengen. Dat is deels gelukt door een fantastische bijdrage van de Rabobank Tilburg/Dongen, het Old Grand Dad Club Fonds, Brouwers Groenaannemers, het dagcentrum van Amarant en Boons montage en timmerwerken. Er is nog geld nodig, dus mocht u het Europaplein steunen dan hoort de oudervertegenwoordiging dat graag.

Er is op allerlei manieren en door menigeen bijgedragen om het feest van 4 maart te doen slagen. Het is een feest geworden met de nodige hapjes en drankjes en er was van alles te doen: iemand die schminkte, een fotograaf, een echte DJ en een mevrouw, die ballon figuren maakte. Op 4 maart was het een top feest, 10 maart is er voor de bewoners een barbecue georganiseerd en er komen nog meer mooie dingen aan. Het Europaplein gaat uitbreiden met twee wooneenheden, de tuin krijgt een beurt en als de snoezelruimte geopend wordt, zullen we daar zeker verslag van doen.

Kortom, we gaan met veel optimisme de toekomst in. Onderweg naar het twintig jarig bestaan van het Europaplein.

Het feest ter gelegenheid van het tienjarig jubileum van woonvoorziening Europaplein Dongen is mogelijk gemaakt met bijdragen van:

De band ‘Hier zen we dan’, DJ Peter FM uit Kaatsheuvel, De Salamander, John Aarts, fotograaf, Ineke Blokland, schmink, Jumbo Hapers Rijen, Jumbo Dongen, Nettorama Dongen, Tramhalte. , Xtreme Sport Tilburg – T-shirt , Spar Dongen , Samen Top, Mon Ballon en niet te vergeten, Café-zaal Het Vaartje Dongen Allen dank, dank, dank

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen