40-jarige jubilaris bij het Dongens Mannenkoor.

Foto:

Donderdag 23 februari bezochten de voorzitter van het Dongens Mannenkoor Ad Evers en de vicevoorzitter Christ Emmen, Dhr. Jaap Appelman om hem te verrassen met de fel begeerde 40 jarig jubileumspeld van het KNVZ , welke opgespeld werd door zijn echtgenote. Hierbij werd eveneens de bijbehorende oorkonde overhandigd.

De heer Appelman heeft in al die jaren dat hij lid is geweest van het Dongens Mannenkoor verschillende zangstemmen gezongen. Begonnen als eerste tenor daalde hij met zijn warme stemgeluid af naar de bassen. Zingen is voor de heer Appelman een genot, zeer zelden laat hij verstek gaan bij repetities of concerten. Een grote verdienste van hem is het beheren van de kleding van het Dongens Mannenkoor. Gebruikte kleding laat hij stomen en daar waar nodig is herstellen zodat de leden van het Dongens Mannenkoor er representatief blijven uitzien.

Na het 45 jarig jubileum dat  in 2016 gevierd werd met een voorjaarsconcert in de Laurentiuskerk, een bindingsdag met een concert in Oudenbosch en enorm druk bezochte afsluitende kerstconcerten in de kapel van de zusters Franciscanessen en de Oude kerk in de Kerkstraat, is het Dongens Mannenkoor nu druk bezig nieuw repertoire in te studeren om op 28 april een voorjaarsconcert te presenteren in de Laurentiuskerk. De kaartverkoop hiervoor zal binnenkort van start gaan. Informatie hierover volgt spoedig via de diverse locale media. Traditiegetrouw zingt het Dongens Mannenkoor 9 april op palmzondag tijdens de dienst die gehouden wordt in de Volckaert. Bewoners en familieleden worden hiervoor uitgenodigd.

Mocht u interesse hebben om bij het Dongens Mannenkoor te komen zingen, breng dan eens vrijblijvend een bezoek op de wekelijkse repetitieavond op woensdag vanaf 20.00 uur in De Gouden Leeuw. Laat eventuele twijfel over het gebrek aan kennis van zingen of noten lezen u niet weerhouden. U wordt begeleid door enkele doorgewinterde leden die u graag willen ondersteunen en begeleiden. Schroom niet en kom vrijblijvend langs en noteer in ieder geval 28 april in uw agenda.
www.dongensmannenkoor.nl

Reacties