Natuurlijk Tomaat in Omroep Brabant serie ‘De Kunst van het Boeren’

Foto: Natuurlijk Tomaat

Natuurlijk Tomaat, het bedrijf van Alfons en Henriette van den Hoek aan de Kleindongenseweg, zal de komende weken te zien zijn in de 8-deliige Omroep Brabant serie  ‘De Kunst van het Boeren’. De eerste aflevering is te zien op zaterdag 4 maart om 17.45 uur.

Brabant en boeren horen bij elkaar. Boeren speelden een grote rol in de ontwikkeling van onze provincie en blijven dat ook in de toekomst doen. Maar de liefde tussen burger en boer lijkt wat bekoeld. De maatschappelijk druk op de boer neemt toe en zaken als bijvoorbeeld schaalvergroting zijn niet meer vanzelfsprekend. Daarnaast is de agrarische sector zelf de laatste jaren ook volop in beweging. Om een eerlijk beeld te schetsen van de uitdagingen waar de moderne boer voor staat, volgde Omroep Brabant vijf boerengezinnen, vier seizoenen lang. Heel 2016 was de omroep  aanwezig op het erf van vijf totaal verschillende boeren.

Omroep Brabant volgt het wel en wee van koeienboer Joris Hanenberg uit Oss, die samen met zijn broer en zijn vader een van de grootste melkveehouderijen van Brabant runt.Er wordt  in de keuken gekeken bij Marijke Koenen uit Erp, die in haar eentje een diervriendelijke varkensboerderij bestiert. In Heijningen was men een jaar lang te gast bij Harry en Bonnie de Schutter van kersenboerderij de Zuylenhoeve. De broers Twan en Jeroen Engelen uit Someren laten zien wat het inhoudt om een kippen vermeerderingsbedrijf te managen en in Dongen is te zien hoe tomatentelers Henriëtte en Alfons van den Hoek de overstap maken van gangbaar naar biologisch boeren.

Samen met deze boeren worden vragen als: ‘Kun je als boer nog wel idealen hebben?’ onderzocht Hoe ligt de balans tussen dierenwelzijn en marktwerking? Staat de moderne boer buiten de samenleving, of er juist middenin? Hoe logisch is biologisch? Regeren data en de computer het bedrijf? Wat is dan nog de Kunst van het Boeren?

Veldkamp Produkties maakte een intrigerende 8-delige serie waarin de kijkers een breed en intiem kijkje krijgen in de levens van vijf bijzondere gezinnen. Te zien zijn  de mooie momenten, maar ook als het even tegenzit. En drama was er genoeg het afgelopen jaar. Van een hoogst besmettelijke bacterie in een nieuwe teelt, tot vernietigende hagelschade en zelfs het opheffen van een van de bedrijven.

De Kunst van het Boeren is informatief en spannend tegelijkertijd. Ontdek ‘De Kunst van het Boeren’. Vanaf zaterdag 4 maart elke zaterdag op Omroep Brabant TV om 17:45 en daarna ieder uur herhaald. Uitzondering: 18 en 25 maart geen uitzending.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen