Gemeentelijke oorkonde voor Rina Kimenai-van Asseldonk

Foto:

Maandagavond reikte burgemeester Marina Stamans een Gemeentelijke oorkonde uit aan Rina Kimenai-van Asseldonk die zich al vele jaren inzet als vrijwilliger bij De Zonnebloem, waarbij de laatste twaalf jaren als secretaris van het bestuur afdeling Dongen.

Vrijwilligers bij de Zonnebloem zetten zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. Ze bezorgen die mensen bijzondere momenten . Een lang uitgestelde fijne vakantie bijvoorbeeld . Vrijwilligers gaan mee om te helpen daar waar moet en nodig is. Met het doen van iets heel kleins betekenen de vrijwilligers veel voor iemand anders. En dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld om je bestuurlijke kwaliteiten in te zetten. Rina Kimenai-van Asseldonk deed dat de afgelopen 12 jaren met veel inzet en precisie. Deze periode is volgens de stichting De Zonnebloem ook de toegestane periode om een bestuursfunctie te bekleden. Rina Kimenai kreeg voor haar verdiensten voor de Zonnebloem de gemeentelijke oorkonde uit handen van burgemeester Starmans.

Rina deed haar taak net als de leuze van de Zonnebloem luidt : ‘Er kan zoveel meer dan je denkt’. Ze zette zich met hart en ziel in voor de Zonnebloem afdeling Dongen en was en is bovendien in die periode actief voor ‘Vrouwen In Dongen Actief ‘, kortom VIDA die komt weer voort uit de Katholieke Vrouwen Organisatie. “VIDA betekent in het Spaans ‘leven’, ‘beweging’, ‘voortbestaan’. Betekenissen die van toepassing zijn op de Zonnebloem , maar VIDA staat ook voor ontmoeting, informatie, ontspanning, gezelligheid en betrokkenheid. “. Deze woorden gebruikte Burgemeester Marina Starmans bij de overhandiging van de gemeentelijke oorkonde. Dat geschiedde geheel onverwacht overigens . Het bestuur van de Zonnebloem, maar ook haar naaste familie hadden het goed geheim gehouden . Voorzitter Ad Verharen reikte tijdens zijn huldigingswoorden bovendien het bekende Zonnebloem-beeldje uit, dat vergezeld ging van een bos bloemen. De gemeentelijke oorkonde werd uitgereikt tijdens de algemene vergadering van de afdeling Dongen van de Zonnebloem in ’t Schouw

Met dank aan: Piet Eelants/dongenhomespot

Reacties