Lasergunactie bij kruispunt Bibliotheek

Foto: Wijkraad De Biezen

Afgelopen woensdagmiddag werd er door de politie een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van de bibliotheek. Wijkraad De Biezen had om deze controle gevraagd omdat wijkbewoners hadden aangegeven, dat sinds de aanpassing van het kruispunt bij de bibliotheek er veel harder zou worden gereden. In totaal werden er ongeveer 150 auto’s met de lasergun gecontroleerd.

Uit de resultaten van deze controle bleek dat de zorgen van wijkbewoners niet onterecht waren: “slechts 30% procent van de automobilisten houdt zich aan de maximumsnelheid! De gemiddelde snelheid lag rond 58 km p/u, bijna 10 kilometer boven de toegestane snelheid op dit stuk. Doordat ook veel fietsers gebruik maken van deze weg, en van de oversteek, is daar te hard rijden extra gevaarlijk” meldt de wijkraad in een persbericht.

“Wat ook opvallend was, is dat vele automobilisten pas net voor de oversteek afremmen. De gemeente heeft met de aanpassing er juist voor gezorgd dat de kruising overzichtelijker werd en dat automobilisten en andere weggebruikers niet op het allerlaatste moment hoefden af te remmen. Ook de snelheid van bijvoorbeeld elektrische fietsen kan door zo’n late remactie de automobilist lelijk verrassen” aldus de wijkraad.

Een automobilist ontving een bekeuring van €180 voor het rijden van 72 km p/u.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen