Jubileum Popkoor Spirit

Foto:

In 2017 bestaat Popkoor Spirit 50 jaar. Dit jaar zal in het teken staan van het jubileum. De leden zijn al geruime tijd bezig met de voorbereiding van verschillende jubileumactiviteiten.

Spirit vindt haar oorsprong in het in 1967 opgerichte Jongeren Missen Dongen (J.M.D.). Een jongerenkoor dat met haar zelfgemaakte kerkdiensten een frisse wind liet waaien. Sinds 1994 houdt Spirit zich bezig met het maken van theatershows. Iedere 4 jaar is een grote show op de planken gezet, steeds geheel door eigen leden samengesteld.

Was het in de beginjaren vernieuwend om zang en dans te combineren, de laatste jaren maakt Spirit gebruik van alle facetten die theater in zich heeft. Muziek, dans, toneel, licht, geluid, multi-mediale middelen … het heeft allemaal een plaats in de shows van Spirit.

Van vrijdag 7 april t/m zondag 9 april wordt in Cultureel Centrum ’t Schouw de jubileumshow van Spirit op de planken gezet. Deze nieuwste theaterproductie heeft de titel “Back-On-Stage” meegekregen en speelt zich af in een theater dat nieuw leven ingeblazen krijgt. Om deze productie te kunnen bekostigen is Spirit een crowdfundingsactie gestart bij platform “Voor de kunst”.

U vindt hier meer informatie over op: www.voordekunst.nl/projecten/5235-50-jaar-popkoor-spirit. Doet u ook mee? Kaarten voor “Back-On-Stage” zijn vanaf begin februari te verkrijgen via de website van Stichting Donckhuys.

Reacties