Genomineerden ‘Dongenaar van het Jaar’ bekend. Stemmen maar….

Foto:

Voor de zesde maal in successie organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Marinda Wijnen, die vorig jaar van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kreeg? De genomineerden zijn nu bekend. U kunt nu uw stem uitbrengen op een van de kandidaten. Stemmen kan tot en met 30 december. De kandidaat met de meeste stemmen mag zich een jaar lang ‘Dongenaar van het Jaar’ noemen en ontvangt op oudjaarsdag de bijbehorende oorkonde. Mail de naam van uw favoriete kanidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’

Vele kandidaten werden genomineerd door de bezoekers van dongen.nieuws.nl. Een deskundig panel, bestaande uit Kim de Bruijn (Weekblad Dongen), Piet Eelants (dongenhomespot.nl) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl) maakten hieruit de uiteindelijke selectie van de onderstaande vijf kandidaten. De kandidaten staan op alfabetische volgorde.

Paul Biekens
Paul Biekens is bestuurslid van Dongen Promotion, wat erg veel taken met zich meebrengt. Hij organiseert onder andere de Kindermarkt in Dongen en regelt hier verschillende dingen zodat dit ieder jaar een groot succes is, hier is hij voorafgaand veel mee bezig om alles ook te kunnen realiseren. Verder is Paul Biekens dit jaar voor het 10e jaar ijsmeester bij DongenIce, dit omdat hij dit superleuk vind om te doen maar betekent wel dat hij s’nachts voor dat hij naar de winkel gaat de ijsbaan gaat verzorgen zodat de rest van Dongen hier de volgende dag weer plezier op kan maken.”

Rob Huijben
“Deze man heeft zijn hart op de goede plaats zitten en blijft vechten voor een rechtvaardige wereld. Vooral in het klein. Hij is actief en behalve sympathiek ook ambitieus. Onlangs las ik dat hij in de toekomst graag burgemeester zou willen worden. Wat mij opvalt is vooral zijn stevig vasthouden aan zijn principes en soms iets doet wat utopisch lijkt. De ware idealist dus.”

“Rob is een zeer actief lid van de Gemeenteraad van Dongen. Het jongste raadslid Hij is bekend geworden door zijn actie voor een Nachtbus in het weekend. Meer dan 800 inwoners ondersteunden de petitie. Verder is hij bekend als scheidsrechter en actief als coach voor het debatteam van het Cambreur College.Hij probeert de jongeren van het team vooral te leren
om te luisteren.”

Julius de Vriend
De 13-jarige Dongenaar Julius de Vriend heeft zich geplaatst voor de finale van het AVROTROS TV programma ‘New Musical Star’, die zaterdag 24 december wordt uitgezonden. De talentvolle Julius de Vriend is ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende in de musicalwereld. Zo speelde hij al samen met sterren als Pia Douwes en Tony Neef. Op zijn cv staan nu al de musicals Droomvlucht, Kramer vs Kramer, Pluk van de Petteflet en The Sound of Music. Komende winter is Julius te zien in Mees Kees en in het voorjaar van 2017 in de bioscoopfilm H.I.T., een actiekomedie met De Romeo’s, Jan Smit en Belle Perez. Ook spreekt Julius met regelmaat stemmen in bij teken- en animatiefilms.

Ton Zinger
Na 30 jaar  ging Ton Zinger van het Weekblad Dongen afgelopen oktober genieten van haar pensioen. Ton heeft in die jaren als redactrice talloze artikelen geschreven waarbij vooral de Dongense politiek haar warme belangstelling had.  Ton Zinger is sinds 2004 bestuurslid van de Stichting Vrienden van het Hospice de Volckaert.Deze stichting werft middelen om de leefbaarheid en de kwaliteit van de woonomgeving voor de tijdelijke bewoners te verhogen. In 2013 was Ton betrokken bij de organisatie van de kunstveiling, waarbij de opbrengst naar de stichting ging. Ton heeft daarnaast de lokale werkgroep Familiezorg opgericht. De werkgroep verzorgt voor Dongense mantelzorgers informatieve en ondersteunende avonden. Ton bleef in de loop der jaren de drijvende kracht achter de werkgroep.

Kelly van Zon
Zette Dongen op de kaart door in Rio de Janeiro voor de tweede maal Paralympisch tafeltennisgoud te winnen. Ze werd hiervoor gehuldigd tijdens het Sportgala waar een groot aantal Dongenaren bij aanwezig was en ontving van burgemeester Marina Starmans  de Gouden Knoop. Starmans zei daarbij onder meer: “Kelly van Zon is een ambassadeur voor Dongen. Ze is een bron van inspiratie. Als topsporter in hart en nieren, heeft ze aan Dongen, Nederland en de internationale Paralympische wereld laten zien hoe enorm ver je kunt komen als je gedreven wordt door ambitie, passie en doorzettingsvermogen.”

 

Stemmen doe je door de naam van je favoriete kandidaat te mailen naar [email protected] o.v.v. Dongenaar van het Jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen