Gezellig damtoernooi in de Salamander voor schooljeugd

Foto:

Maar liefst 69 kinderen van 7 verschillende basisscholen hebben woensdagmiddag gezorgd voor een spannende dammiddag in de Salamander. Vaak onder toeziend oog van ouders, grootouders of de leraar of lerares werd de strijd op het dambord gevoerd.

Tijdens zo’n toernooi blijkt dat kinderen van groep 3 of groep 4 soms al helemaal niet hoeven onder te doen voor leerlingen van groep 7 of 8. Er zijn dan ook enkele jeugdige damtalenten gespot door de (geduldig uitleggende) arbiters Nick, Simon en Jasper.

De favorieten (vaak al lid van de jeugddamclub) kwamen wel bovendrijven, al moet gezegd dat dat niet vanzelf ging. Kasper Barentsen werd verrassend van een overwinning gehouden door zijn zus Sophie (ze werden uiteindelijk 2e en 3e), maar opnieuw was het Mirte Verheijen, die de winst wegkaapte door alle zes haar wedstrijden te winnen, waardoor in de laatste ronde Casper Derks van Heilig Hart zelfs nog naar plaats 4 zakte na vijf overwinningen.

Bij de welpen werd Yuri Derks de winnaar voor Gioia Vermeulen en Cas van Alphen, bij de Benjamins was het Timo Kemper, voor Rens de Koninck en Yannieck Langeweg.

 

Bij de teams was het ook spannend. Bij de pupillen nam Achterberg 5 snel de leiding en hoewel de Wegwijzer steeds op korte afstand volgde, bleven ze uiteindelijk voor. Heilig Hart werd 3e. Deze teams plaatsen zich voor het Brabants kampioenschap op 12 februari in ’s-Gravenmoer.
dammen162

Het winnende team van BS Achterberg

De welpen (groep 4,5,6) werden door de Wegwijzer beheerst. Zij werden 1e en 3e. Hier was het Achterberg, dat tweede werd.

dammen16wegwijzer

Het team van De Wegwijzer

De winnende teams: bij pupillen Kasper Barentsen, Jort van Dongen, Thijn Baart, Joey Welling en Olivier Wijnings, bij de welpen Max van Seeters, Simon de Groot, Siebe Branderhorst en Kristoff Kortekaas.

dammen16pupillen

 

dammen16benjamins

dammen16welpen

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen