Dongen is weer een festival rijker: X-citement

Foto: Foquz-Media

Wat een paar jaar geleden begon als een schuurfeestje voor een paar honderd vrienden, kreeg afgelopen weekend een vervolg met de eerste editie van het X-citement festival. In twee avonden genoten in totaal zo’n 1.700 jeugdige Dongenaren van de sfeer, de show en de indrukwekkende line-up. Voorzitter Niels Schoenmakers kijkt tevreden terug : “Dongen is een nieuw festival rijker”

Initiatiefnemers van het festival zijn de leden van carnavalsvereniging Barst Mar Los. Een hecht team, dat de afgelopen twee jaren na de grote carnavalsoptocht met de eerste prijzen bij de grote wagens ging slepen. Om hun carnavalswagens te kunnen financieren werden sponsors gezocht. Daarnaast schuur- en tentfeesten opgezet voor bekenden en vrienden. Inmiddels is de organisatie een stichting geworden waarbij zich een aantal vrienden, niet lid van de carnavalsclub, hebben aangesloten. ,,De insteek van deze stichting is om avonden voor de jeugd uit de regio te organiseren, die zij op een gezellige en feestelijke manier kunnen beleven. Als er financieel nog iets overblijft, komt dit ten goede aan de vereniging.”

xc3Twee avonden viel er volop te genieten van artiesten. Vrijdag waren dat ‘De Lievelings DJ’s van je Zusje’, Dj Marius V, Martropez en als klappers The Boy Next Door en Lil’ Kleine. De acts van zaterdag waren Dj Marius V, De Buren van de brandweer en de topacts Dyna en Puinhoop Kollectiv. Het festival verliep volgens Niels helemaal zoals gehoopt: “veel Dongenaren genoten van dit mooie festival en dat was de insteek. Zowel tijdens de frisparty op vrijdag voor de jongere jeugd als de 18+ avond op zaterdag was het één groot feest. We hadden de zaken goed op orde, zowel de artiesten als de aankleding en licht- en geluid maar bijvoorbeeld ook de veiligheid. Daar hebben we veel aandacht aan besteed. Het was een mooi evenement zonder incidenten en dat smaakt dan ook naar meer. Reken er maar op dat er volgend jaar weer een X-citement festival komt.”

xc2

Foto’s: Foquz Media

Reacties