Voorschoolse opvang op obs Westerkim

Foto:

Hoewel het gebouwtje van peuterspeelzaal Pippeloentje gelegen naast basisschool de Westerkim sinds begin dit jaar niet meer wordt gebruikt, zijn er nog steeds spelende peuters te vinden. Weliswaar niet in de voormalige peuterspeelzaal, maar wel in één van de lokalen van de Westerkim.

Sinds februari van dit jaar is er voorschoolse opvang (voorheen peuterspeelzaal genoemd) te vinden in de Westerkim. Kinderopvang De Toverdroom, onder andere ook werkzaam in ’s Gravenmoer, heeft in nauwe samenwerking met de Westerkim voorschool Ukke-Pukken opgezet.

Voorschool Ukke-Pukken is bedoeld voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Op een speelse manier leren kinderen veel tijdens hun tijd op de voorschool en worden ze voorbereid op de basisschool. Kinderen raken zo bekend met school, waardoor de overstap als ze vier jaar zijn een stuk kleiner wordt. De Toverdroom en de Westerkim werken nauw samen op de voorschool. Zo spelen peuters en kleuters bijvoorbeeld samen buiten en worden thema’s op elkaar afgestemd.

Op de voorschool wordt gewerkt met het programma Puk & Ko. Met behulp van deze methode werken de pedagogisch medewerkers van de Ukke-Pukken aan de Nederlandse taal, de sociale en communicatieve vaardigheden en een eerste oriëntatie op het rekenen. Maar natuurlijk is er tijdens de voorschool ook genoeg tijd om te spelen en te knutselen.

Wilt u meer weten, loop gerust een keertje binnen op dinsdag- of donderdagochtend tijdens schooltijden. U vindt de Ukke-Pukken in obs De Westerkim aan de Vermeerstraat 1 in Dongen (ingang kleuters). U kunt ook een kijkje nemen op de website van Kinderopvang De Toverdroom: www.detoverdroom.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen