Schrijversdebuut van Dongense Marja Pullens

Foto:

Wat als je een vogelverschrikker bent waar de vogels helemaal niet bang voor zijn? Als ze je uitlachen en je het gevoel geven dat je niets voorstelt? Dan kun je wel wat hulp van Vogel gebruiken! Tijdens de Kinderboekenweek, op 8 oktober, verschijnt het kinderboek Tobias en Vogel. Het is het schrijversdebuut van Marja Pullens uit Dongen. Tobias en Vogel is een (voorlees)boek voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Bij het boek zit een luister-cd waarop de bekende stemactrice Beatrijs Sluijter het verhaal vertelt. Ook zijn er verschillende klanken toegevoegd die het verhaal een extra dimensie geven.

Een vogelverschrikker komt tot het besef dat zijn leven er triest uitziet en dat hij zich ongelukkig voelt. Met hulp van buitenaf gaat hij stap voor stap meer in zichzelf geloven. Hij doet dit niet alleen: een blauwe vogel merkt zijn ongelukkige leven op en staat hem met raad en daad ter zijde.

Cursus
Tobias en Vogel is een inspirerend boek om (voor) te lezen. Maar er zit ook een diepere laag in het verhaal. De bijbehorende cursus ‘Kriebelende Klanken’ bevat materiaal voor professionals die met individuele kinderen of kleine groepen in de leeftijd van het basisonderwijs aan de slag willen. Daarbij is het de bedoeling kinderen weerbaarder te maken in het dagelijks leven. Met de hulp van Vogel krijgt de coaching van kinderen gestalte. Via het verhaal reikt de professional het kind handvatten aan om sterker te staan en in zichzelf te geloven. Naast de identificatiemogelijkheden met de hoofdpersoon Tobias, zit de kracht van de cursus in de uitdagende en afwisselende herhaling met praktische, speelse en creatieve oefeningen en verrassende zelfinzichten. Stapsgewijs leren kinderen hoe ze zelf rust, concentratie, zelfvertrouwen en ontspanning kunnen behouden.

Over de auteur
Marja Pullens (Dongen, 1958) heeft in haar praktijk Boom & Stroom jarenlange ervaring met energetisch werk voor kinderen en volwassenen, gecombineerd met de kracht van niet alledaagse instrumenten. Om handreikingen voor kinderen nader te concretiseren ontstond het idee voor een kinderboek. In Tobias en Vogel vinden kinderen en hun begeleiders een inspirerende aanleiding om samen te kijken hoe ze het hoofd kunnen bieden aan de drukte in de wereld om hen heen.

Het kinderboek Tobias en Vogel, inclusief luister-cd is vanaf 8 oktober 2016 voor 18,95 euro te koop via www.boom-en-stroom.nl. Je kunt nu al een exemplaar via de website reserveren. Volg Tobias en Vogel op Facebook: (www.facebook.com/TobiasEnVogel) en Instagram: tobias_en_vogel

Tobias en Vogel, uitgeverij Boom & Stroom, ISBN 978-90-825643-0-3

Reacties