Concert in de Oude Kerk.

Foto:

Aanstaande zondag 18 september kunnen Dongense muziekliefhebers hun hart weer ophalen in de sfeervolle ambiance van De Oude kerk waar  “Het KlarinetNsemble” uit Hilvarenbeek een concert zal verzorgen.

Het KlarinetNsemble verrast zijn publiek keer op keer met bijzondere arrangementen en eigen composities van haar dirigent. Van sensuele Zuid-Amerikaanse tango’s tot (licht) klassiek. Het is muziek die je raakt en een concert van dit ensemble blijft je lang bij. Het ensemble wordt gevormd door topamateurs en enkele (voormalige) beroepsmusici: in totaal zo’n 22 klarinettisten en staat onder leiding van Maarten Jense. Samen vertegenwoordigen zij vrijwel de gehele klarinetfamilie, van hoog tot laag: es-klarinet, besklarinet, altklarinet, basklarinet en contrabasklarinet, wat een rijke, volle klank oplevert. Het KlarinetNsemble heeft zijn basis in Hilvarenbeek, maar door zijn kwaliteit heeft het aantrekkingskracht op klarinettisten uit de (verre) omgeving. Het treedt ook vaak ver buiten de eigen regio op.

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan neemt het KlarinetNsemble dit jaar een cd op. André Kerver, tot voor kort soloklarinettist van het Orkest van het Oosten, werkt aan deze opname mee. Deze cd wordt op 19 november in CC Elckerlyc in Hilvarenbeek gepresenteerd.

Zondag 18 september 2016, “De Oude Kerk”, Kerkstraat 56 te Dongen. Aanvang 14.30 uur, kaartjes € 7,50 aan de kassa of via: [email protected]

Reacties