Blog 4 Paralympics: “Na ware thriller zo goed als zeker naar halve finale”

Foto:

Kelly van Zon speelde afgelopen nacht (Nederlandse tijd) haar haar tweede wedstrijd op de Paralympische Spelen. “Een ware thriller” aldus vader Sjaak van Zon, die erbij is in de Braziliaanse stad en via een blog op Dongen Nieuws verslag doet van de belevenissen en prestaties van Kelly. Lees hieronder zijn verslag en bekijk de wedstrijd in het filmpje.

“Na ware thriller zo goed als zeker naar halve finale”

Op het laatste moment had de organisatie besloten de wedstrijd van Kelly tegen de Turkse Kubra Korkut te verplaatsen naar de “televisie-/livestream-tafel”, waardoor de wedstrijd te volgen was in Nederland. Voor diegenen die dit gemist hebben hierbij een kort verslag van deze fantastische partij tafeltennis.

Het was insiders al opgevallen dat Korkut in de vorm van haar leven verkeerde en Kelly stond in de eerste game met 6-9 achter, knokt zich terug tot 10-9 en krijgt op gamepoint een strafpunt voor een foute service, iets wat zelden voorkomt op dit niveau. Ondanks de frustratie vecht Kelly zich op de service van Korkut naar 12-10 en eerste game is binnen. Na achterstand in de tweede game komt Kelly op 4-4 en lijkt Korkut Kelly helemaal uit te spelen, maar met zelden vertoonde snoekduik breng Kelly de bal terug, Korkut én de scheidsrechters in verbijstering achterlatend! Dit “shot-of-the-day” is al vele keren gedeeld op Facebook en betekende achteraf gezien de winst in de tweede game. In het derde bedrijf is Kelly even de controle kwijt, komt met 0-10 achter en verliest uiteindelijk met 5-11. De vierde game loopt Kelly weer achter de feiten aan maar komt uiteindelijk op 9-8 voor, waarna de scheidsrechter voor een tweede keer een service afkeurt op een cruciaal moment. In plaats van boos te worden gaat Kelly heel tactisch de dialoog aan met scheidsrechter en Korkut. Het punt krijgt ze niet maar ze maakt de game uit met 12-10 en de winst is binnen.

Met vanochtend nog één wedstrijd te spelen is Kelly nu al nagenoeg zeker van een plaats in de halve finale, wat een topprestatie genoemd mag worden. Zelf gaf ze zich vandaag een “zeven” voor haar niveau, maar Johan de bondscoach maakte er een “negen” van. Voor eenieder die vindt dat dit verhaal te enthousiast klinkt, kijk gerust eens op onderstaande link, met Kelly’s snoekduik na 15.35 minuten spelen.

kelly10093

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen