Actiecomité in opstand tegen keuze N629

Foto: Google Streetview

Een actiecomtité onder de naam ‘Handen af van de Duiventoren en ‘t Blik’ protesteert in een brief aan de Provinciale Staten tegen het besluit van de provincie om te kiezen voor Bundeling Noord bij de aanleg van de nieuwe verbinding tussen Dongen en Oosterhout.

“De procedure bij de keuze voor de N629 door ‘t Blik is zeer onzorgvuldig verlopen. De gemeenteraad van Dongen is zelfs op het verkeerde been gezet.” Dat beweert René Roovers in de uitgebreide brief aan de provincie. Daarin verzoekt hij de provincie het afgelopen week genomen besluit voor de keuze van Bundeling Noord terug te draaien en de juiste weg te bewandelen. ”

roovers“Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Mocht de provincie hiertoe niet bereid zijn zal dit besluit bij de eerst volgende mogelijkheid voorgelegd worden aan de rechte.” aldus  Roovers (foto links), die  verwacht dat de gang van zaken dan de toets der kritiek niet kan doorstaan. “De brief wordt doorgestuurd aan Dongense burgers en organisaties. Veel Dongenaren zijn ongerust over de teloorgang van de natuur en milieu in de omgeving van Dongen. Dongen zal door de aanzuigende werking van de weg en het verlies aan natuur voor vele jaren extra belast worden. Dit terwijl Dongen nu op de Atlas Leefomgeving al zeer matig scoort. Zij kunnen het verzoek aan de provincie ondersteunen onder het motto Handen af van de Duiventoren en ‘t Blik. De brief en handtekeningenlijst wordt rondgestuurd en is te vinden op de facebookpagina ‘Handen af van de Duiventoren’.”

In de Provincie Noord-Brabant zijn door de Partij van de Dieren al vragen gesteld over het ontbreken van de noodzakelijke milieuargumentatie bij de keuze van de bundeling Noord.

Reacties

article
73388
Een actiecomtité onder de naam ‘Handen af van de Duiventoren en ‘t Blik’ protesteert in
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20160709/actiecomite-opstand-keuze-n629/
2016-07-09T16:46:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2016/05/27070607/heistraat.jpg
D'n Ham Vandaag, Nieuws