Dongen beleeft indrukwekkende dodenherdenking

De jaarlijkse dodenherdenking die woensdagavond plaatvond trok veel belangstelling. Zowel in de Cammeleur als bij het vredesmonument in Park Vredeoord waren veel Dongenaren getuige van een indrukwekkend programma met sprekers, muziek en de traditionele kranslegging.

Het programma in De Cammeleur
In de Cammeleur spraken onder andere Jan Kersbergen namens het voormalig verzet, Jules Calis en Ton Kolsteren namens de Vereniging Militaire Veteranen Dongen en Rick Verkijk namens Hoop, de Evangelische Kerk Dongen. Ook de jeugd nam deel aan de herdenking. Amber Marcelissen en Corneel Willemse lazen een gedicht voor. De theatergroep Message leverde voor de 2e keer een bijdrage met toepasselijke fragmenten uit hun theatervoorstelling van het afgelopen jaar ‘Licht in het duister’. De muzikale omlijsting in De Cammeleur en bij de bevrijdinsgkapel werd verzorgd door muzikanten van de Blazers Compagnie Dongen.

Stille tocht en herdenking bij de Bevrijdingskapel
Na de viering volgde rond 19:30 uur een stille tocht via de Hoge Ham, Geer en Nieuwstraat. De tocht eindigde bij de bevrijdingskapel en werd begeleid door leden van de Dutch Pipes and Drums uit Tilburg. Bij het monument volgden enkele toespraken, o.a. van de burgemeester, mevrouw Starmans-Gelijns.

Om 20:00u luiden de klokken en werd de Taptoe geblazen door Daniëlle Deleij, gevolgd door één minuut stilte. Ook hier werd de muzikale omlijsting verzorgd door de Blazers Compagnie Dongen. Na de kranslegging was er gelegenheid tot het brengen van een groet bij het monument en in de bevrijdingskapel.

Bekijk een sfeerreportage van fotograaf Kees Laurijsen in de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties

gallery
71366
De jaarlijkse dodenherdenking die woensdagavond plaatvond trok veel belangstelling. Zowel in de Cammeleur als bij
https://dongen.nieuws.nl/nieuws/20160505/dongen-beleeft-indrukwekkende-dodenherdenking/
2016-05-05T09:31:21+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2016/05/05073121/dh10.jpg
Nieuws