Succesvolle NLDoet Klusdag bij De Stormvogels

Foto:

Afgelopen zaterdag 12 maart was het een gezellige drukke boel op het gebouw van Scouting De Stormvogels. Dit keer niet door aanwezige scouts, maar een hele hoop extra vrijwilligers die kwamen klussen in het kader van NLDoet.

Er waren twee grote klussen die men deze dag wilden aanpakken: buitenruimte en het elektriciteitsplan.

Al vanaf half 9 waren de mensen van de klusploeg plus extra vrijwilligers aan de gang met de buitenruimte. Het tuintje werd voorzien van een mooie border, er werd een grondkabel ingegraven (en het straatwerk weer zo teruggelegd dat je niet kon zien dat ze bezig waren geweest). Een nieuw naambord is geplaatst, het plantsoen werd gesnoeid en de takken werden door de kinderen van de aanwezige vrijwilligers gebruikt om de houtwal om te hogen. Jong geleerd is oud gedaan!

Het elektriciteitsgedeelte bestond uit het vervangen van energievretende armaturen door vele zuinigere LED-verlichting. Energiebesparing stond al een tijdje op het lijstje van het bestuur om aan te pakken. Ook het aanleggen van een extra groep was noodzakelijk. Dankzij een financiële bijdrage van SPIE kon dit gerealiseerd worden. En omdat SPIE ons hier ook verder mee wilde helpen, boden een aantal werknemers spontaan aan om tijdens NLDoet mee te helpen met de installatie ervan! Een superaanbod natuurlijk waar het bestuur van de Stormvogels heel blij mee was. De hele dag waren de mannen en 2 dames van SPIE in touw om alle lampenbakken te vervangen voor LED-armaturen. Tussendoor was er uiteraard tijd voor een heerlijke lunch met broodjes kroket en frikadel en koffie met gebak omdat één van de SPIE-medewerkers zelfs op zijn verjaardag kwam meeklussen!

Na een dag hard werken door iedereen waren alle klussen geklaard en werd de dag afgesloten met een gezellig barbecue en een lekker warm kampvuur. Scouting De Stormvogels wil iedereen bedanken die zaterdag 12 maart heeft meegeholpen. Zaterdag 19 maart gaan de Scouts weer aan de gang: Zij doen mee met de Nationale Opschoondag en gaan samen met Wijkraad Oud-Dongen het gebied rondom de kanovijver opruimen. We zoeken nog vrijwilligers die mee willen helpen ruimen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen