Heb jij al gestemd?

Foto:

Voor de vijfde maal in successie organiseert dongen.nieuws.nl ook deze decembermaand weer de ‘Dongenaar van het Jaar’ verkiezing. Wie wordt de opvolger van Nadine Broersen, die vorig jaar van de inwoners van Dongen de meeste stemmen kreeg? De genomineerden zijn nu bekend. Inmiddels zijn er al vele honderden stemmen binnengekomen maar stemmen kan nog tot en met 30 december. Mail de naam van uw favoriete kandidaat naar [email protected] o.v.v. ‘Dongenaar van het Jaar’

Op oudjaarsdag 31 december zal de genomineerde met de meeste stemmen worden uitgeroepen tot de Dongenaar van het Jaar 2015. Heel Dongen kan getuige zijn van dit spannende moment want de bekendmaking vindt om 12.00 uur in de middag plaats in de winterhuiskamer van Dongen bij DongenIce.

Vele kandidaten werden genomineerd door de bezoekers van dongen.nieuws.nl. Een deskundig panel, bestaande uit Jacqueline Schilders (Weekblad Dongen), Piet Eelants (dongenhomespot.nl) en Bart van Kerkhof (dongen.nieuws.nl) maakten hieruit de uiteindelijke selectie van de onderstaande vijf kandidaten. De kandidaten staan op alfabetische volgorde.

Carel van Aarle
Carel was jarenlang het “gezicht” van de Cammeleur (de huiskamer van Dongen) en ontving daarvoor veel waardering, o.a. vanuit de Dongense carnavalswereld. Zo werd hij in 20004 tot Pee van ut jaor benoemd. Na zijn vertrek bij de Cammeleur is Carel zich gaan richten op het vrijwilligerswerk in Dongen. Dit doet hij onder andere bij Stichting Parkplezier. Samen met Walter de Bruijne is Carel de stuwende kracht geweest achter het in Park Vredeoord in 2014 gerealiseerde Bomenpad. Carel is ook al weer enige tijd actief als vrijwilliger binnen Museum de Looierij en sinds kort is Carel actief als captain hospitality bij Hockeyclub Liberty.

Kees Broeders
Kees Broeders is als voorzitter het boegbeeld van de Koninklijke Muziekvereniging Musis Sacrum. Als zodanig was Kees de kartrekker van de viering van het 175 jarig bestaan van deze vereniging in 2015. Bij vele activiteiten die afgelopen jaar georganiseerd werden voor de Dongense bevolking was Kees de inspirator en het gezicht van de vereniging ‘naar buiten’. Genoeg redenen om Kees voor te dragen als ‘Dongenaar van het Jaar 2015’

Ingrid Voskuijl
Bekende Dongense onderneemster in hart en nieren. Eigenaresse van een drogisterij op het Looiersplein. Heeft zich het afgelopen jaar zeer actief ingezet voor winkeliersvereniging Dongen Promotion door middel van actieve benadering van potentiele leden. Daarnaast erg actief voor het vrouwenvoetbal van Voetbalvereniging Dongen.

Ad van Weesenbeek
Al jaren lang dé Goedheligman van Dongen. Maakte dit jaar na een jaartje afwezigheid zijn come back op dit gebied. Doet dit met veel liefde, humor en een enorme gedrevenheid én geheel vrijwillig. De inkomsten die zijn ploeg hiermee genereert gaan naar voetbalvereniging Olympia ’60, waarvoor Ad vele jaren het voetbalkamp organiseerde  Ook actief als secretaris van ’t Aauw Loof, een select gezelschap dat bestaat uit alle voormalige Peejen van ’t Jaor. En natuurlijk bekend van talloze optreden op zowel cabaret- als carnavalsgebied. Een man die van vele markten thuis is.

Marinda Wijnen
Zette Dongen op de kaart door deel te nemen aan het TV-programma ‘Blind naar de Top’. Samen met 5 andere visueel gehandicapten slaagde Marinda er in om in vijf dagen de top van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro (5895 meter hoog) te bereiken. Een wereldprestatie! Mede dankzij haar weet Nederland nu dat blinde en slechtziende mensen volwaardig mee kunnen draaien in de maatschappij. Maakte ook grote indruk toen ze haar zangtalenten liet horen bij Giel op 3FM en in het programma RTL Late Night waar ze samen zong met James Morrison

Stemmen doe je door de naam van je favoriete kandidaat te mailen naar [email protected] o.v.v. Dongenaar van het Jaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen