Burgemeester Starmans: “geen sprake van één pyromaan”

Foto: Jan Stads / Pix4Profs

In de afgelopen vier maanden kreeg Dongen te maken met opvallend veel autobranden. Tussen eind augustus en eind december staat de teller inmiddels op elf. Toch is er volgens burgemeester Marina Starmans geen sprake van één en dezelfde dader.

In een reactie zegt Starmans: “Het beeld dat één pyromaan in Dongen 10 autobranden op zijn geweten heeft, dat klopt niet, zo blijkt uit onderzoek van de politie. Maar wat de oorzaak van een autobrand ook is, het is een uitermate vervelende zaak voor degene die het overkomt. Het is ook erg vervelend als jouw auto naast een brandende auto staat.

Het is ook erg vervelend als je ’s nachts ligt te slapen en er komen auto’s met sirene langsgereden of ze stoppen zelfs in je straat. Mijn advies aan de inwoners van Dongen is zoals altijd: Kijk goed om u heen in uw eigen wijk, want u als buurtbewoner herkent als eerste als er iets niet klopt of iemand verdacht doet. Uw tip of u informatie kan voor de politie erg waardevol zijn. Ik heb het volste vertrouwen in de aanpak van de politie, zowel wat betreft onderzoek als preventieve maatregelen.”

Met dank aan Piet Eelants/Dongenhomespot

Reacties