Michiel de Ruyter in Dongeparktheater

Foto:

Maandag 28 december draait Cinemaclub Dongen oer-Hollandse geschiedenis in theater de Volckaert. Michiel de Ruyter is het verhaal van de Nederlandse zeeheld die gevolgd wordt in zijn reis van kapitein naar invloedrijke admiraal. Een onrustig Nederland, waar staatsgezinden het opnemen tegen koningsgezinden, vormt het decor voor dit historische actiedrama.

In de openingsscène maken we kennis met admiraal Tromp (Rutger Hauer). Deze overlijdt en op dat moment is De Ruyter (Frank Lammers) niet meer dan een kapitein van een schip. Door het overlijden van Tromp komt de positie van admiraal vrij. De tot afgevaardigde van Holland benoemde Johan de Witt (overtuigende rol van Barry Atsma) ziet in De Ruyter een goede admiraal en biedt hem de positie aan. Na de benoeming krijgt hij bevel over de gehele vloot en gaat de strijd met de Engelsen aan. De grootschalige zeeslagen in de film zitten erg goed in elkaar. De spanning wordt opgebouwd door in het begin van het gevecht te focussen op wat er aan boord van de schepen gebeurt om daarna het strategisch inzicht te laten zien door de gevechten van bovenaf te filmen. Dit wordt afgewisseld met prachtige beelden van de inslaande kanonskogels en slow motion om de chaos en de vernietiging te benadrukken, iets wat regisseur Roel Reiné waarschijnlijk uit zijn eerdere werk als actiefilmregisseur heeft meegenomen.

Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Losse verkoop
€ 6,50 (CJP/CKV€ 5,00) of voor de echte liefhebber: door het kopen van een 10-voorstellingenkaart voor € 50,00 wordt men tevens lid van de cinemaclub.
Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

 

Reacties