De Grote Vaart krijgt toch ondergrondse containers

Foto:

De wijk De Grote Vaart in Dongen-Vaart krijgt toch ondergrondse containers. De gemeenteraad nam donderdag unaniem een motie aan , die dit mogelijk maakt. De motie was ingediend door de Volkspartij Dongen, VVD en PvdA, maar kreeg ook de steun van het CDA, Lijst Breugelmans en Democratisch Podium.

Bij de bouw van De Grote Vaart waren eigenlijk al ondergrondse afvalcontainers voorzien, maar de aanleg daarvan is toen om financiële redenen niet doorgegaan. Nu de afvalinzameling per 1 januari compleet op de schop gaat, werd de wijze van afvalinzameling weer actueel. De bewoners van De Grote Vaart vroegen zich af waarom zij geen ondergrondse containers kregen, want bij nieuwbouwplannen in de gemeente Dongen is dat gebruikelijk. Twee weken geleden sprak Roy Dankers namens de bewoners van het wijkje de raad daarover nog toe. Hij overhandigde tegelijkertijd 67 handtekeningen.

De Volkspartij Domgen had toen al een motie klaarliggen om het verzoek van de bewoners te steunen, maar besloot na het antwoord van wethouder Ad van Beek de motie nog niet in te dienen. Van Beek meldde de raad toen dat hij ondergrondse containers prima vond, maar dat kostte dan wel extra geld.
Dat geld, € 10.000 per container, kan volgens de Volkspartij Dongen gehaald worden uit het totaalplan voor de vernieuwde aanpak van afvalinzameling. Voor de andere raadsfracties was dat voldoende reden om in te stemmen.

door: Bernadette Klerx

Reacties